impozit jocuri de noroc online

Impozit jocuri de noroc online 2024: vezi care e!

Autor: Diana

Actualizat: 3 ianuarie 2024

Ai avut noroc şi ai reuşit să câştigi o sumă frumoasă la casino? Ei bine, trebuie să înțelegi cum funcționează un impozit jocuri de noroc online! Nu te teme, căci nu e nimic complicat. Dar, conform legislaţiei, toate premiile obținute astfel trebuie să fie impozitate. Nu este vorba de sume mari, însă e bine să știi despre ce e vorba, așa că rămâi cu noi!

Dacă vrei să afli care este scopul unui impozit jocuri de noroc online, dar şi banii cu care rămâi după ce ai reuşit să fii victorios la un operator, te invităm să citeşti cu atenţie rândurile de mai jos! După lectură, poți juca câteva păcănele gratis la noi pe site, unde nu se impozitează nimic, pentru că ai numai câștiguri virtuale.

Impozit jocuri de noroc online – depunere și retragere

În caz că nu știai, se percepe impozit jocuri de noroc online indiferent că vorbim de depunere sau retragere. Cifrele diferă în funcție de mai multe aspecte, dar este bine să știi că există un comision pentru ambele. Ultima modificare a legislației privind taxa la păcănele sau alte jocuri de noroc a fost făcută pe data de 1 August 2022, așa că ai în față un articol actualizat.

Impozitare jocuri de noroc: Taxa de viciu

Plătești impozit jocuri de noroc online încă de la prima tranzacție pe care o faci la cazino. De exemplu, dacă faci o depunere Vlad Cazino de 50 RON, în soldul tău vor intra doar 49 RON. Taxa la depunere este de 2%, iar aceasta se mai numește și taxă de viciu. Într-un fel sau altul, acest impozit are scopul de a descuraja pariorii să mai joace la cazino. Totuși, taxa nu este așa mare, deci nu te va afecta mai deloc.

DE REȚINUT

Ține cont! Unele cazinouri pot avea comisioane diferite, iar asta poate varia și în funcție de metoda de plată selectată. Cele mai rapide tranzacții se fac cu cardul și tot ele sunt comisionate la minim. În schimb, portofelele electronice pot avea un fee mai mare. Citește cu atenție înainte să alimentezi, pentru că întotdeauna vor exista note care să te anunțe cu privire la comisionul perceput pentru depunere!

Taxa de viciu: eWallet vs Card

Ei bine, răspunsul este simplu. Mulți pariori nu au o problemă cu depunerile prin card, dar alții sunt puțin mai sceptici și nu vor să introducă datele bancare. Introducerea informațiilor de pe card nu ar trebui să te sperie câtă vreme cazinoul este licențiat la ONJN, dar asta este o altă poveste.

Ca să plătești cât mai puțin impozit pe jocurile de noroc la depunere trebuie să acorzi mare atenție metodei la care apelezi. Majoritatea cazinourilor au minim 3 opțiuni de alimentare, așa că ai de unde alege. Am spus deja că cel mai mic comision se aplică la card, dar acesta poate fi mai mare când apelezi la un portofel electronic. Totuși, de ce mai există aceste eWallet-uri dacă comisioanele nu ne avantajează?

Revenind, pot fi situații în care nu ai banii pe card sau pur și simplu nu ai unul, iar aici intervin serviciile electronice de plată. Și dacă tot am vorbit despre ele, iată câteva exemple:

  • Paysafecard
  • Skrill
  • Neteller
  • Trustly

Impozit jocuri de noroc online: taxa la retragere

La impozit jocuri de noroc online lucrurile stau puțin altfel când vrei să faci o retragere. Factorul care influențează procentul taxei este suma câștigată. Mai exact, sunt 3 praguri de comision pe care trebuie să le cunoști, iar ca să fie mai ușor de explicat, îți vom da și un exemplu. Dar mai întâi, iată lista de impozitare!

  • Impozit pe jocurile de noroc pentru câștiguri până în 10.000 RON = 3%;
  • Impozit jocuri noroc între 10.001 RON şi 66.750 RON = 300 RON + 20% din ce depăşeşte suma de 10.000 RON;
  • Impozit pe venit jocuri de noroc pentru sume peste 66.750 RON = 11.650 RON + 40% din ce depășește suma de 66.750 RON.

Exemplu impozitare câștiguri jocuri de noroc

Așa cum ți-am promis, urmează să-ți dăm și un exemplu aplicat de impozit jocuri de noroc online. N-ai de ce să-ți faci griji! Nu trebuie să faci tu aceste calcule pentru că se fac automat de către calculator. Vrem doar să-ți arătăm cum se scad taxele din totalul tău câștigat. Să vedem!

Exemplu: câștig de 20.000 RON

  1. Câștigul depășește suma primului prag, de 10.000 RON, deci se va aplica, în primul rând, taxa de 3%: 10.000 – 3% = 9.700 RON (taxă 300);
  2. Restul sumei, adică ceilalți 10.000, vor suferi un impozit castig jocuri de noroc de 20%: 10.000 – 20% = 8.000 RON (taxă 2.000);
  3. Impozitul total este de 2.300 RON, iar suma pe care o primești în final este de 17.700 RON.

Și înainte de încheiere, avem și un sfat pentru tine. Poți reduce un impozit câștiguri jocuri de noroc dacă vorbim despre o sumă foarte mare. Secretul este să nu faci o singură retragere cu întreaga sumă, ci ai putea să-ți scoți banii puțin câte puțin.

Impozit jocuri de noroc – alte informații și sfaturi

Știm că acest nou impozit jocuri de noroc online nu te încântă, dar poți să privești părțile bune din toată povestea. Toate veniturile sunt impozitate la fel, adică nu există taxe păcănele sau impozitare câștiguri loto cu comisioane diferite.

În plus, un impozit pariuri ANAF se face automat din suma ta. Ceea ce înseamnă că nu trebuie să te mai deplasezi tu pentru a declara un câștig. De fapt, acesta este motivul pentru care comisionul a fost adăugat. Mulți români nu își declarau veniturile, iar această procedură are scopul de a evita evaziunile fiscale.

Concluzii

Un impozit jocuri de noroc online poate însemna o sumă considerabilă din totalul tău câștigat, dar credem că este mai bine așa. Decât să mergi să declari orice venit pe care îl iei, e mai convenabil ca fiecare impozit păcănele, loto sau alte pariuri de noroc să fie scăzut automat la retragere. 

Așadar, nu te lăsa descurajat și joacă cât îți poftește inima, pentru că aceste taxe la păcănele și alte jocuri de noroc sunt necesare! Bine, pentru siguranța ta, te încurajăm mereu să ții cont de principiile unui joc responsabil. Mult noroc!

Autor