jocuri co-op

Ce jocuri co-op poți juca anul acesta?

  aprilie 29, 2024

Autor: Gabriel

Actualizat: 16 aprilie 2024

Aici, pe Joc Păcănele, nu suntem pasionați doar de jocurile de noroc, ci și de jocurile video. Așadar, astăzi ți-am pregătit un topic fun, interesant și care te va ajuta să-ți alegi cele mai mișto jocuri co-op în care să te distrezi cu prietenii. Deci, rămâi alături de noi, și hai să vedem ce sugestii avem pentru tine! Înainte să trecem la subiectul propriu-zis, îți readucem aminte că pe site-ul nostru vei găsi mai multe astfel de articole legate de industria gaming-ului. Îți recomandăm să începi cu editorialul despre joc cu motorete! Află care sunt cele mai tari jocuri cu motoare și nu ezita să le încerci!

Jocuri co-op – cele mai bune recomandări

Să te joci pe PC, console sau orice alt dispozitiv, e o senzație unică. Fie că explorezi diferite lumi, fie că te lupți cu monștri sau creezi universuri noi, gaming-ul îți oferă o libertate extraordinară, cum în realitate e prea puțin posibil să o ai. Totuși, să poți face toate aceste lucruri în jocuri co-op, adică alături de prietenii dragi, e un sentiment cu totul și cu totul aparte. 

De aceea, am creat pentru tine o listă cu jocuri co-op online, de care să te bucuri alături de prieteni. Indiferent dacă doriți să împușcați monștri împreună, să împușcați roboți, să faceți parte din aceeași echipă de fotbal sau să creați lumi noi, cu siguranță vei găsi aici un joc pe care să-l încerci!

Jocuri co-op PC

Ei bine, primele recomandări de jocuri co-op sunt pentru cei care dețin un calculator/laptop. Evident, existând o listă lungă cu astfel de titluri, vom încerca să ți le sugerăm pe cele mai cunoscute și mai apreciate de fanii gaming-ului. Așadar, hai să vedem ce am pregătit pentru tine!

 • Minecraft: Desigur, Minecraft este prima recomandare. Probabil nu ai nevoie să-ți spunem că jocul e foarte distractiv, mai ales când îl joci cu prietenii. Dacă nu ai experimentat niciodată bucuria de a crea o lume nouă și de a explora diferite așezări, atunci nu e timpul pierdut. Adună-ți apropiații și porniți într-o călătorie plină cu aventuri!
 • Grand Theft Auto online: Deși Grand Theft Auto online (GTA) a fost lansat acum mai bine de 10 ani, titlul încă este printre cele mai jucate jocuri și la momentul actual. Formează-ți un grup cu alți jucători și aventurați-vă într-o lume plină de acțiune. Furați mașini, jefuiți bănci și încercați să scăpați de poliție!
 • Baldur’s Gate 3: Câștigând titlul de GOTY (jocului anului) în 2023, nu ai cum să nu încerci Baldur’s Gate 3! Jocul este un RPG bogat în povești, bazat pe petreceri și plasat în universul Dungeons & Dragons. Aici, alegerile tale îți vor modela o poveste despre prietenie și trădare, supraviețuire și sacrificiu și momeala puterii absolute. Joacă Baldur’s Gate 3 alături de prieteni și înfruntă toate obstacolele!

Jocuri co-op PS4

Ești un fan al gaming-ului pe console? Dacă da, atunci ți-am pregătit câteva jocuri co-op pe care să le încerci pe Playstation. La fel ca și în cazul titlurilor pe PC, recomandări ar fi multe, dar ne-am concentrat pe anumite jocuri, de care suntem siguri că vrei să profiți. Așa că, fără să te mai ținem pe jar, hai să vedem ce conține lista cu sugestii!

 • Gran Turismo 7: Dacă deții un PS4/PS5, trebuie să încerci neapărat Gran Turismo 7! Indiferent că ești un fan al mașinilor, al curselor cu mașini, colecționar sau tuner, găsește linia de sosire cu o colecție uluitoare de moduri de joc. Din 2023, titlul îți pune la dispoziție și modul co-op. Așadar, încearcă, alături de un prieten, să câștigați cursele și să deveniți adevărați campioni!
 • Mortal Kombat 11: Există puține jocuri cu lupte în istoria gaming-ului care se pot compara cu Mortal Kombat 11. Vei duce bătălii crâncene și sângeroase, care îți vor oferi o satisfacție majoră în momentul în care vei fi învingător.

Jocuri co-op Xbox

Dacă am vorbit de Playstation, nu putem rata ocazia să nu-ți recomandăm și câteva jocuri co-op pe care să le încerci pe cealaltă consolă de succes, și anume Xbox. Totuși, aici lucrurile stau puțin diferit. Pentru că producătorul Xbox-ului este Microsoft, dezvoltatorul Windows-ului, unele jocuri vor fi disponibile și pe PC. Așadar, titlurile pe care ți le vom sugera, vor putea fi jucate pe ambele platforme.

 • A Way Out: Hazelight Studios este printre puținii dezvoltatori care îmbrățisează în totalitate crearea de jocuri co-op online. Titlul său de debut, A Way Out, poate fi jucat doar în mod cooperativ, fie pe un ecran împărțit în două jumătăți, fie online. Titlul îi pune pe jucători în rolul a 2 condamnați, care planifică și execută o evadare din închisoare. Deși fiecare jucător îndeplinește sarcini diferite, obiectivele finale sunt aceleași.
 • Halo: The Master Chief Collection: Acest titlu ar putea fi descris ca fiind cel mai bun shooter cooperativ, destinat exclusiv platformei Xbox. Compilația vine cu primele 4 jocuri principale Halo, precum și Halo 3: ODST și Halo Reach. Toate cele 6 jocuri prezintă campanii care pot fi încercate co-op, fie pe un ecran împărțit, fie online.

Jocuri co-op – alte titluri demne de jucat

Dacă până în acest moment al articolului am încercat să-ți recomandăm cele mai populare jocuri co-op, acum ne vom concentra atenția pe alte titluri, nu la fel de cunoscute, dar foarte mișto. Așadar, iată o listă cu multe jocuri pe care ar trebui să le încerci!

 • It Takes Two (PS4, Xbox One, PC, Xbox Series X/S, PS5);
 • Lethal Company (PC);
 • Diablo 4 (PS4, Xbox One, PC, Xbox Series X/S, PS5);
 • Sea of Thieves (PC, Xbox One, Xbox Series X/S);
 • Overcooked 2 (PS4, Xbox One, PC, Xbox Series X/S, PS5);
 • Fortnite (PS4, Xbox One, PC, Xbox Series X/S, PS5);
 • The Past Within (PC);
 • Stardew Valley (PS4, Xbox One, PC, Xbox Series X/S, PS5).

Putem spune că pasionații de gaming au o mulțime de jocuri mișto și atractive pe care le pot încerca alături de prieteni. La începutul articolului, ți-am spus că și noi suntem fani ai jocurilor video. Prin urmare, pe site-ul nostru vei găsi multe postări despre acest topic. Cum unele titluri sunt încadrate în categoria eSports, îți oferim un ghid despre pariuri jocuri DOTA. Afli la ce cazinouri poți paria pe jucătorii profesioniști de DOTA, dar și multe alte informații interesante.

Concluzii

Ajunși la final de articol, sperăm că recomandările noastre cu jocuri co-op să fie pe placul tău. Indiferent de ce platformă de gaming utilizezi, încearcă cât mai multe titluri, adună-ți prietenii și bucură-te de cât mai multe jocuri! Gaming-ul creează comunități, leagă noi prietenii și oferă experiențe unice. Așadar, „înscrie-te” în lumea magică a jocurilor video! Mult succes!

Autor