pariuri motor sport

Pariuri motor sport: unde joci?

  decembrie 27, 2022

Autor: Andra

Actualizat: 8 mai 2023

Când discutăm despre oferta de pariuri motor sport, putem cădea de acord că nu este cu nimic diferită faţă de ceea ce propun alte sporturi care se bucură de o popularitate mai mare. Chiar şi aşa, sporturile cu motor au reprezentat dintotdeauna o sursă extrem de importantă de distracţie. Iar când discutăm despre pariuri, mai mereu au fost aducătoare de câştiguri interesante.

Pariuri motor sport: scurtă introducere

Deşi poţi avea tendinţa de a trata motor sportul doar ca o competiţie individuală în care piloţii se întrec, totul este mult mai complex. Piloţii au în spate echipe care luptă la rândul lor pentru o clasare cât mai bună.

Pe parcursul acestui articol îţi vom prezenta tot ce este nevoie să ştii despre pariuri motor sport, de la tipurile acestora şi până la unde poţi juca. Îţi vom oferi, pe lângă acestea, şi informaţii generale despre aceste întreceri. Că tot vorbim despre curse, dacă eşti o fire competitivă avem pentru tine articolul Virtuale Superbet Golden Race. Suntem siguri că te vei distra şi că vei obţine câştiguri frumoase!

Motor sport – cele mai populare competiții

Până la aprofundarea subiectului pariuri motor sport, este nevoie ca mai întâi să cunoaştem ce presupune acest fenomen, care este într-o continuă creştere. Printre cele mai populare competiţii de sporturi cu motor se află Formula 1.

De asemenea, este foarte important de ştiut înainte de a plasa pariuri motor sport că, pe lângă spectaculozitate şi adrenalină, acestea se află şi sub semnul imprevizibilului. Sunt o mulţime de factori care pot influența clasamentul final al unei curse, de la condiţiile meteo până la accidente sau diferite probleme de ordin tehnic.

Formula 1 este urmărită în toate colţurile lumii şi atrage anual milioane de spectatori dornici să vadă cine va trece primul linia de sosire. De-a lungul timpului, legende precum Ayrton Senna, Michael Schumacher sau Lewis Hamilton au contribuit la aducerea Formulei 1 în locul unde este astăzi.

Pe lângă asta, avem şi NASCAR, o întrecere extrem de populară mai ales în Statele Unite ale Americii. Vine la pachet cu cote ridicate ale adrenalinei, depăşiri spectaculoase şi cu viteze amețitoare. Cu aceste caracteristici vine şi raliul, acesta având în plus şi faptul că unele etape se desfăşoare pe terenuri accidentate, punând în evidenţă şi mai mult măiestria piloţilor.

Discutând despre sporturile cu motor, nu putem omite şi Moto GP, cea mai de seamă întrecere unde sunt implicate motocicletele. De la legende precum Valentino Rossi şi Marc Marquez, această competiţie a cunoscut o ascensiune continuă care nu s-a oprit nici până în ziua de astăzi.

Pariuri motor sport – unde joci?

În mod clar, când vorbim de pariuri motor sport este foarte important să ştii unde joci. Mai exact, e bine să cunoști care sunt cazinourile care pun la dispoziţie cele mai bune cote şi cele mai tari oferte.

 • Betano Casino se numără printre acestea, având numeroase opţiuni de pariuri motor sport. Totodată şi opţiunea de cash out va fi disponibilă pe tot parcursul unei curse. Astfel, îţi oferă posibilitatea să te retragi oricând doreşti, fără să ai momente în care să fii blocat.
 • De asemenea, şi Unibet vine cu o gamă largă de pariuri motor sport. Cotele sunt şi ele pe măsură, iar la unele curse ţi se oferă şi funcţia de live streaming. Asta în cazul în care doreşti să vezi în timp real dacă pariul tău va fi câştigător. 
 • Un alt cazino care îţi oferă posibilitatea să joci pe sporturile cu motor este Superbet. Este foarte bine cunoscut în rândul jucătorilor şi nu a dezamăgit niciodată când a venit vorba de cote şi de câştiguri. Dacă doreşti să vezi mai multe detalii şi să descoperi bonusuri avantajoase, îţi recomandăm să arunci o privire pe pariuri Superbet online.  

Pariuri NASCAR

NASCAR este o competiţie extrem de dură şi de dificilă, iar înainte de juca la pariuri motor sport este nevoie de o analiză în prealabil, deoarece sunt foarte multe variabile. Începând cu forma în care se află piloţii şi terminând cu condiţiile meteo! În NASCAR, la start se vor alinia 40 de piloţi, astfel că tipurile de pariuri vor fi şi ele diferite.

 • Pariu pe câştigător cursă – poţi miza pe pilotul despre care crezi că va trece primul linia de sosire;
 • Pariu pe top 3 – poţi miza pe un pilot, la alegerea ta, că va termina în primii 3; 
 • Pariu pe top 5 – poţi paria că pilotul pe care îl alegi va termina pe una din primele 5 poziţii; 
 • Pariu pe top 10 – este nevoie ca pilotul pe care mizezi să termine pe una din primele 10 poziţii; 
 • Pariu pe top 20 – este nevoie ca pilotul pe care ai pariat să termine pe unul din primele 20 locuri; 
 • Pariu pe echipa câştigătoare – la fiecare cursă participă mai multe echipe, iar acestea au în componenţă un anumit număr de piloţi. Ca acest pariu motor sport să fie câştigător, este nevoie ca la finalul cursei să fie câştigător un pilot al echipei pe care ai mizat.

Pariuri MotoGP

Moto GP este vârful atunci când ne referim la tot ceea ce înseamnă curse cu motociclete. Totul este extrem de spectaculos şi de dinamic, iar publicul urmăreşte cu sufletul la gură fiecare întrecere. Referitor la pariuri motor sport, haide să vedem ce poţi juca pe Moto GP!

 • Pariu pe câştigătorul cursei;
 • Pariu pe locurile 1-3 – pilotul pe care pariezi va ocupa un loc pe podium; 
 • Pariu pe pole position – pentru a câştiga, este nevoie ca pilotul pe care mizezi să termine calificările cu cel mai bun timp, iar astfel va pleca de pe primul loc în cursă; 
 • Pariu pe câştigătorul campionatului piloţilor – pilotul pe care mizezi va trebui să devină campion mondial la finalul sezonului; 
 • Pariu pe câştigătorul campionatului constructorilor – în competiţie sunt mai multe echipe, acestea având în componenţă mai mulţi piloţi. Piloţii acumulează puncte în funcție de clasările lor din fiecare etapă. Echipa cu piloţii cei mai performanţi va câştiga campionatul constructorilor. 

Pariuri Formula 1

Formula 1 este considerată de mulţi punctul maxim în ceea ce priveşte sporturile cu motor. Spectacolul este la el acasă cursă de cursă, iar piloţii dau totul pentru a trece primii linia de sosire. De asemenea, şi când ne referim la pariuri motor sport, Formula 1 este în topul preferinţelor. Iată tipurile principale de beturi!

 • Pariu pe câştigătorul cursei; 
 • Pariu pe locurile 1-3; 
 • Pariu pe pole position;  
 • Pariu pe câştigătorul campionatului piloţilor;
 • Pariu pe câştigătorul campionatului constructorilor;
 • Pariu pe cel mai rapid tur – pentru a câştiga acest pariu motor sport, este nevoie ca pilotul pe care ai mizat să aibă cel mai rapid tur în cursă. Este diferit faţă de cel mai rapid tur din calificări, asta însemnând pole position; 
 • Pariu “Să termine cursa ambii piloţi ai echipei” – pentru a câştiga acest pariu este nevoie ca ambii piloţi ai echipei pe care ai mizat să termine cursa, poziţia finală fiind irelevantă.

Concluzii

Acum că ţi-am spus în mare ceea ce înseamnă pariuri motor sport, tot ce mai putem spune este că îţi dorim cât mai multe bilete câştigătoare şi câştiguri cât mai mari. Poți pune astfel de pariuri în mai multe cazinouri online. Indiferent de alegere, ai grijă să joci responsabil mereu, să menții echilibrul și să nu uiți că jocurile de noroc sunt doar sursă de divertisment. Multă baftă!

Autor
Andra

Editor