pariuri-curse-cai

Unde plasezi pariuri pe curse de cai?

  martie 9, 2023

Dacă ești un parior cu experiență cu siguranță ai observat până acum pe site-ul tău preferat că există și opțiunea de a plasa pariuri curse cai. Fie că ai încercat această variantă, fie că nu, în acest articol îți vom prezenta tot ce este nevoie să știi, de la cum joci, care sunt principalele tipuri de pariuri și până la unde poți juca online. Acestea fiind spuse, ai face bine să rămâi aici și să citești acest articol până la capăt, pentru că vei afla o mulțime de informații prețioase. 

Trebuie să știi că în aceste întreceri nu este vorba numai despre noroc. Este nevoie de o analiză destul de amănunțită în prealabil, deoarece trebuie să cunoști tipul de cursă, ce cai vor concura, care este palmaresul acestora, dar și care este experiența jocheilor. În mod clar, poți paria și fără a fi analitic, dar în acest caz te vei baza doar pe noroc, iar șansele de câștig vor scădea considerabil. Dacă dorești să descoperi mai multe despre cursele de acest gen, avem pentru tine un articol despre pariuri pe câini online.

Pariuri curse cai – informații generale

Pariuri curse cai au crescut în popularitate foarte mult de-a lungul timpului. Pariurile moderne pe cursele de cai au început în Marea Britanie la începutul anilor 1600, în timpul domniei regelui James I. Jucătorii pot miza bani pe clasarea finală a cailor care participă la o cursă. Cu toate acestea, la multe hipodroame din întreaga lume, aceste tipuri de pariuri pe cai sunt interzise, însă odată cu ascensiunea online-ului acest lucru nu mai reprezintă o foarte mare problemă.

Acolo unde pariurile sunt permise, acestea sunt în cea mai mare parte de tip pari-mutuel. Acest lucru înseamnă că banii jucătorilor sunt puși în comun și împărțiți proporțional între câștigători. Pariurile de acest tip contribuie foarte mult și pe latura fiscală, producând peste 100 de milioane de dolari anual în peste 53 de țări din întreaga lume.

În unele țări, în special Marea Britanie, Irlanda și Australia  există o facilitate alternativă foarte interesantă. A devenit destul de populară și este oferită de casele de pariuri care realizează efectiv o piață de cote. Acest lucru permite jucătorului să „blocheze” cotele pe un cal la un moment dat. Toate aceste detalii au rolul de a-ți prezenta ce înseamnă acest fenomen și ce importanță culturală are în diferite părți ale lumii. În cele ce vor urma, ne vom axa pe ceea ce este cel mai important și anume, cele mai importante tipuri de pariuri curse cai și unde vei putea juca online.

Bilet curse cai – tipuri de pariuri

Foarte important, înainte de a plasa pariuri curse cai, este să cunoști principalele tipuri de pariuri. Hai să descoperim care sunt acestea!

  • Pariu simplu – după cum o spune și numele este tipul de pariu cel mai la îndemână pentru jucători. Este un pariu unde poți miza pe câștigătorul cursei; 
  • Pariu Each-Way – pentru a putea beneficia de acest tip, trebuie să bifezi căsuța E/W din dreptul cotei. Aici, jumătate din miză va fi înmulțită cu cota pentru câștigătorul cursei, în cazul în care calul ales de tine va fi câștigător. Dacă acesta nu va câștiga, nu vei pierde totul. Jumătate din miză se va înmulți cu cotele pentru locurile 2 sau 3, în funcție de numărul de participanți; 
  • Pariu Dead Head – în cazul în care 2 cai vor termina cursa la egalitate o să câștigi doar jumătate din miză; 
  • Pariu de tip Forecast – este acel tip de pariu pe cai în care trebuie să ghicești exact ordinea primilor 2 care vor termina cursa; 
  • Pariu de tip Reverse Forecast – în acest tip de pariu, trebuie să ghicești care vor fi caii clasați pe primele 2 locuri, nefiind relevantă ordinea acestora; 
  • Pariu de tip Tricast – acest tip de pariu presupune să indici ordinea exactă a cailor care vor termina pe primele 3 poziții; 
  • Pariu de tip Reverse Tricast – este acel tip de pariu în care trebuie să indici care vor fi caii ce vor termina pe primele 3 poziții, ordinea acestora nefiind relevantă.

Unde plasezi pariuri curse de cai?

Acum că am detaliat principalele aspecte legate de pariuri curse cai, este esențial să știi și unde poți plasa astfel de pariuri. În România sunt multe cazinouri care îți oferă această posibilitate, iar la sfârșitul zilei, va rămâne la alegerea ta unde vei dori să pariezi.

  • Betano – la acest cazino, găsești o secțiune de pariuri cai virtuale, generate de calculator. Aici ți se oferă posibilitatea de a plasa pariuri doar pe câștigătorul cursei; 
  • Unibet – acest cazino are în oferta sa printre cele mai importante curse de cai din Marea Britanie și Irlanda, așa că vei avea oportunitatea de a paria pe o competiție la un nivel foarte înalt; 
  • Betfair – la Betfair, ca și la Unibet poți paria pe curse de cai reale, nu generate de calculator, așa că experiența va fi una mult mai specială și mai plină de adrenalină. Posibilitățile de pariere vor fi și ele bogate, așa că vei avea numeroase variante prin care poți deveni câștigător.

Că tot veni vorba despre secțiunea de virtuale, suntem siguri că te-ar interesa să arunci o privire pe articolul Pariuri Virtuale Baumbet.

Concluzii

Așadar, în acest punct suntem siguri că ești atras de pariuri curse cai și că vei ajunge să obții cele mai tari câștiguri. De asemenea, dacă dorești să afli mai multe despre acest domeniu, poți vedea pe blogul nostru un articol despre cei mai faimoși cai de curse din istorie. Îți dorim mult noroc și la cât mai multe bilete câștigătoare!