loterii online

Ce loterii online există?

  aprilie 12, 2022

Autor: Gabriel

Actualizat: 25 martie 2024

Idee de loterii online ne surâde, nu-i așa? Ar fi minunat dacă nu ar mai trebui să ne deplasăm după bilete și le-am pune direct pe internet, în deplină siguranță. Ei bine, acum putem plasa bilete loto online, doar că nu și la loteria de la noi din țară. Pentru loto 6/49 și loto Joker trebuie încă să ne deplasăm la un punct de vânzare al Loteriei Române. 

Pentru alte loterii putem însă plasa pariuri online! Cazinouri ca NetBet, Fortuna, Maxbet, Casa Pariurilor, Winner etc. ne pun la dispoziție secțiuni faine de loto, cu cele mai populare versiuni. În cele ce urmează vei afla totul despre loterii online, deci rămâi alături de noi!

Loterii online: informații generale

Uneori poate fi dificil să găsești un site cu loterii online care să te mulțumească. Totuși, nimic nu-i imposibil în acest secol al vitezei! Cum am spus și mai sus, multe dintre cazinourile online de top din țară au început să ne ofere secțiuni cu cele mai bune loterii din lume. 

Pasionații de loterie știu deja câte ceva despre cele mai importante loterii internaționale. Și, cum nu poți cumpăra bilete la ele, al doilea cel mai bun lucru pe care-l poți face este să pariezi pe numerele câștigătoare virtuale cu bilete loto online. Nu câștigi acel jackpot, dar tot poți strânge venituri frumușele.

Practic, o loterie este un joc de noroc care folosește bile și un sistem de extragere. Când are loc runda, bilele sunt amestecate foarte bine, iar dintre ele vor fi extrase în mod aleatoriu câteva. Numărul lor este menționat chiar în titlul loteriei. De exemplu, la loto 6/49 vor fi extrase 6 numere principale. Dacă ai pe bilet suficiente numere vei obține un câștig raportat la cotele de joc.

Loteria Română sau pariuri loto online?

Inițial românii participau la extragerile organizate de Loteria Română, dar acum pot paria și la loterii online internaționale. În ciuda apariției pariurilor sportive și a jocurilor de poker sau cazino, mulți încă preferă aceste jocuri cu numerele.

Pentru a mulțumi acest segment de piață, operatorii de jocuri de noroc au introdus pariurile pe numere loto. Ele sunt o alternativă mai bună și mai comodă la biletele fizice. Dacă vrei să joci la loterii online, ține cont de:

 • La loto online nu ai premii impresionante, dar obții câștiguri corecte pentru nimerirea a cel puțin unui număr, de fiecare dată.
 • Loteriile online sunt diverse, deci au o sumedenie de opțiuni prin care te poți distra.
 • În marile cazinouri ai multe oferte online la loto, de la versiuni populare ca Grecia, Italia și Polonia, la unele mai puțin cunoscute (Canada, UK, America, Letonia etc.).
 • La Loteria Română premiile sunt mici, mai puțin cel mare, iar categoriile de câștig pot fi formate din mai mult de 1 număr.
 • În plus, pentru bilete loto fizice plătești minim 5 RON bucata, în timp ce pariurile online pornesc de la 1 RON.

Varianta românească rămâne însă populară, chiar dacă-ți cere să te deplasezi și să cumperi biletele necesare. Dacă vrei să știi mai multe despre cum se joacă la loto, vezi articolul din link!

Unde pariezi la loto online?

Portalurile de pe care pariezi la loterii online sunt case de pariuri care au licență pentru activitate în țara noastră. Ele oferă pariuri pe majoritatea loteriilor importante din toată lumea, precum: Spania Bono, Grecia Keno, Viking Loto, Euromillion sau Connecticut Cash 5.

Se găsesc loterii 5/35, 5/31, 6/49, 10/20, 20/70 sau 20/80, printre altele. La oricare loterie pe care pariezi online, prețul unui bilet începe de la 1 RON. Prețul final depinde de cât de complicat este pariul și de câte numere alegi la pariuri loto online.

Din păcate, multe case de pariuri sportive foarte cunoscute – ca, de exemplu, Unibet, Betano – nu au secțiuni pentru pariurile loto. Totuși, credem că mulți operatori de top vor adăuga astfel de distracții pe site-urile lor în curând.

Case de pariuri loto online din țara noastră

Dacă vrei să joci la loterii online de acasă, poți face asta la unele case de pariuri cu licență. Cele mai cunoscute sunt Netbet, Superbet, Casa Pariurilor, Winner, Fortuna și Maxbet. Mai nou găsești secțiune de loto online și pe site-ul celor de la Elite Slots

 • Netbet are o interfață simplă și prietenoasă, precum și cote bune la loterii online. Plasezi până la 15 numere pe un bilet și formezi combinații de maximum 8 numere. Pe deasupra, ai promoții și bonusuri atractive și poți urmări extragerile în direct.
 • Superbet este unul din cei mai cunoscuți operatori din mediul online și offline, având și agenții de pariuri stradale. Oferta de pariuri este identică online și offline. Ai o colecție destul de mare de loterii internaționale online și niște unelte ajutătoare, precum verificarea celor mai frecvente sau rare numere la loterie, perechi sau combinații extrase des. Vezi care numere au ieșit des și care nu direct de pe pagina de unde le alegi.
 • Casa Pariurilor oferă doritorilor o listă variată de loterii online. Ai loterii americane și europene la dispoziție pentru a te desfăta așa cum dorești. Nu lipsește accesul de pe mobil, la fel ca la toate casele de pariuri online mari.
 • Winner este o altă variantă pe care o poți testa chiar acum. Deși cazinoul este destul de nou pe piață, reprezintă o alegere atractivă pentru cei care doresc să parieze la loterii online. 
 • Fortuna oferă cote flexibile și jocuri de loterie variate. Poți vedea lista cu extrageri anterioare și plasezi bilete pentru mai multe ediții următoare.
 • Maxbet seamănă destul de mult cu Netbet, incluzând posibilitatea urmăririi în direct a extragerilor pentru unele loterii online. Vezi imediat care sunt datele extragerilor și ce numere ai ales, putând forma combinații interesante.

Ce loterii sunt disponibile la casele de pariuri online?

Multe loterii online sunt disponibile sub forma mai multor evenimente care au loc o dată sau de mai multe ori pe săptămână. Printre opțiunile populare putem menționa Italia Keno, Grecia Kino 20/80, Franța 5/49, Finlanda 7/40 sau keno 20/70.

Alte loterii la care poți paria, dacă dorești, sunt: Quebec 49 6/49, Washington 6/49, USA Powerball 5/69, Italia Superenalotto 6/90, Slovacia 5/35, Euromillions 5/50 și Viking 6/48. Pe lângă acestea, te mai așteaptă multe altele la fel de interesante. 

FAQ despre loterii online

Mai jos ai câteva întrebări și răspunsuri la subiecte ce țin de loterii online. Sperăm să-ți fie de folos!

 • Cât costă un bilet la loto online? La loterii online un bilet pornește de la 1 RON pentru un pariu simplu. Indiferent de operatorul ales, aceasta este miza de pornire. Evident că, cu cât alegi mai multe numere și combinații, cu atât mai mult poate crește miza. 
 • De unde se ridică banii câștigați la loto? Banii pe care îi câștigi la loto online îți vor apărea în contul de jucător pe care îl folosești pentru a paria online. În cazul loteriilor fizice, vei ridica banii de la casieriile Loteriei Române.
 • Cum plasez un bilet la loto online? Totul pornește de la contul tău de jucător. După ce l-ai făcut pe platforma pe care vrei să pariezi, dacă nu ai deja unul, te duci la secțiunea Loto și alegi loteria online la care dorești să participi. Apoi selectezi numerele pe care le înscrii pe bilet. În partea dreaptă vei vedea numerele alese și biletul unde poți selecta sistemul de pariuri care ajută la creșterea șanselor de câștig. În cele din urmă, completezi cu miza și depui pariul online. Mai trebuie doar să aștepți extragerea pentru a vedea dacă ai câștigat.

Concluzii

Dacă-ți placă să joci la loto, atunci sigur vei găsi loterii online pe placul tău. Noi am prezentat mai sus câteva cazinouri unde găsești diverse variante de loterii internaționale. Poți juca la acestea în siguranță, oricând crezi că zeița Fortuna îți surâde! Succes!

Autor