cum se joacă la Joker

Cum se joacă la Joker?

  aprilie 5, 2022

Autor: Gabriel

Actualizat: 2 iunie 2023

Dacă ești interesat să afli mai multe despre cum se joacă la Joker și ce strategii să aplici, ai venit în locul potrivit. Am vorbit puțin de loto Joker și în articolul de cum se joacă la loto. Totuși, în cele ce urmează vei descoperi mult mai multe: în ce constă jocul, cum îl joci, unde găsești bilete și cum le plasezi, precum și care sunt categoriile de câștiguri.

Loto Joker: informații generale

Înainte de a descoperi cum se joacă la Joker, află mai multe despre ce înseamnă această versiune de loterie și cum se desfășoară! Pe scurt, Joker este un tip de loto care are loc în țara noastră. Ca la orice loterie, vor fi amestecate bine bilele cu numere pe ele și va avea loc o extragere aleatorie din două seturi de numere. Loteria Română este autoritatea care organizează aceste jocuri încă din anul 2000.

O extragere Joker reprezintă una din cele mai îndrăgite loterii autohtone. Mii de români participă în fiecare lună la astfel de evenimente. Extragerile au loc de două ori pe săptămână, așa că ai două șanse să pui bilete. Scopul jocului este să fie ghicite corect numerele extrase. Hai să vedem cum are loc jocul loto Joker, în mod normal!

Cum se joacă la Joker?

Este important să știi cum se joacă la Joker pentru a crea o strategie ireproșabilă care-ți aduce șanse mai mari la câștig. Jocul de tip loto are două extrageri, una cu 5 din 49 bile și una cu 1 din 20 de bile.

Ca jucător trebuie să alegi 5 numere din primul set și un Joker din setul al doilea. Poți folosi diferite variante de joc, despre care vom vorbi mai târziu.

Atunci când au loc extragerile cu numere la Joker mai întâi se vor amesteca toate bilele participante. Apoi vor fi alese dintre ele 5, respectiv una din setul doi. Numerele care sunt scrise pe ele reprezintă numerele câștigătoare. Dacă le-ai pus pe bilet, ești câștigător!

Când au loc extragerile la Joker?

Dacă tot știi, pe scurt, cum se joacă la Joker, află și când trebuie să fii atent la extrageri. În fond, doar extragerile sunt cele care te pot recompensa.

Extragerile la Joker au loc de două ori pe săptămână, mai exact joia și duminica. Ele sunt transmise în direct, având loc la ora 18:30. Jocul se închide cu câteva ore înainte, la 16:00. Adică poți plasa bilete pentru respectivele extrageri la Joker doar până la ora 16:00 în zilele de joi și duminică.

Unde joci la loto Joker?

Pentru a participa la o extragere Joker, cumperi bilete speciale disponibile la punctele de vânzări ale Loteriei Române. Nu este disponibil un serviciu oficial de vânzare sau plasare a biletelor online la această loterie.

În schimb, poți juca la alte loterii online, prin pariuri plasate în secțiunile loto ale unor case de pariuri cunoscute, precum Netbet sau Superbet. De exemplu, în secțiunea loto Netbet poți pune bilete la cele mai mari loterii internaționale: loto Italia, loto Grecia, loto Polonia etc. 

Câștiguri la Joker

Câștigurile la loto depind de cum se joacă la Joker, adică de ce strategii aplici și câte numere selectezi. Poți lua acasă jackpotul sau un premiu mai mic dacă nimerești suficiente numere extrase din primul set și Jokerul din al doilea set de bile.

Există opt categorii de câștiguri, potrivit setului de reguli loto Joker, după cum urmează:

 • Categoria 1 – 5 numere ghicite plus Jokerul
 • Categoria 2 – 5 numere ghicite
 • Categoria 3 – 4 numere ghicite plus Joker
 • Categoria 4 – 4 numere din 5
 • Categoria 5 – 3 numere din 5 plus Joker
 • Categoria 6 – 3 numere din 5
 • Categoria 7 – 2 din 5 plus Jokerul
 • Categoria 8 – 1 din 5 plus Jokerul.

Loto Joker: variante de câștig

Să înveți cum se joacă la Joker e simplu, căci esențial este să alegi niște numere pe bilet. Partea mai complicată este să le selectezi pe cele cu șanse mari la extragere. Orice bilet Joker permite jocul într-unul din cele patru sisteme de joc, și anume: variantele simple, variantele combinate, schemele reduse sau o combinație dintre cele trei.

Cum se joacă la Joker variantele simple?

Pentru variante simple alegi doar cele cinci numere extrase la 5/49 și un număr din cele 20. Câmpurile de jos ale biletului (ultimele două rânduri) vor rămâne necompletate. Poți juca o singură variantă simplă sau două pe un singur bilet.

Ai acces la o singură categorie de câștig la Joker loto. Dacă biletul tău e câștigător pentru mai multe, doar cea mai mare categorie este luată în considerare la modul cum se joacă la Joker cu variante simple.

Cum joc la Joker variante combinate?

Dacă te interesează cum se joacă la Joker variantele combinate, află că poți alege minim 6 numere din cele 49, plus unul sau mai multe numere Joker.

Varianta combinată se calculează luând combinațiile dintre numerele din prima extragere, plus câte unul din numerele alese pentru a doua extragere. Poți aplica una sau două variante combinate pe una sau ambele zone de pe bilet.

Cum joc scheme reduse Joker?

Dacă te întrebi cum se joacă la Joker, ține cont de următoarea informație: cu cât pui mai multe numere pe bilet, cu atât mai scump va fi acesta. Un compromis bun este pariul schemă redusă. Din primul tabel alegi între 7 și 15 numere, iar din câmpul 2 (Joker) alegi câte numere vrei, până la 20.

La întrebarea „care este cea mai bună schemă redusă la Joker?” nu există un răspuns ferm. Totul depinde de bugetul pe care-l ai și de numerele extrase mai târziu.

De exemplu, o schemă redusă Joker populară este cu șirul de 12 numere care are 16 variante simple de câte 6 numere, care ar asigura, spun unii, un câștig la categoria 4. La acest tip de bilet marchezi codul schemei, alegându-l dintre numerele 1, 2, 3, 4 și 5 din al treilea tabel de pe bilet.

Cum se joacă la Joker: alte informații

Iată câteva lucruri care te ajută să înveți mai multe despre cum se joacă la Joker pentru a câștiga!

 • Numere frecvente la Joker: 3, 5, 20 și 18. Ai șanse mai mari, statistic vorbind, să câștigi cu ele.
 • Verifică biletul după ce a fost tipărit pentru a te asigura că datele completate coincid cu cele alese de tine.
 • Nu pierde biletul pus la loto Joker. El îți garantează câștigul. Deci fără el nu poți lua banii, în caz că ai fost norocos. 

Concluzii

Acum știi cum se joacă la Joker și ce strategii să aplici pentru a avea sorți de izbândă. Îți rămâne doar să mergi la cea mai apropiată agenție a Loteriei Române și să plasezi unul! Până una alta, vezi câteva detalii și despre cum se joacă la bingo! Bingo este, de asemenea, un joc de noroc foarte interesant. Iar partea bună-i că poți să îl joci de acasă, online, la mai multe cazinouri. Poți, de exemplu, să-ți încerci norocul la cazinoul smecherific Vlad Cazino!

Autor