dependenta de pacanele

Ce trebuie să știi despre dependența de păcănele?

Cred că tot ai auzit vorbindu-se despre dependența de păcănele sau de jocuri de noroc în general. Aceasta poate cauza multiple probleme, atât de ordin financiar, cât și social.

IMPORTANT

Dacă ești de ani buni jucător de păcănele, ai intrat cel puțin odată pe un forum în care se discuta intens despre acest subiect. Acolo ai observat cum bariera dintre distracție și adicție este una extrem de fină. Tot acolo ai descoperit poveștile unor oameni afectați serios de această problemă. De aceea, am ales să scriem mai pe larg despre dependența de păcănele. Pentru că este important să cunoaștem cât mai multe despre ea.

Deci, îți oferim de la început rezumatul acestui articol: jocurile de noroc, indiferent de tip, trebuie să rămână doar distracție!

De ce vorbim azi despre dependența de păcănele?

Echilibrul este totul, știi asta. Hai să vedem de ce am ales tocmai subiectul dependența de păcănele când puteam vorbi iar despre bonusuri fără depunere sau despre ultimele oferte speciale ale cazinourilor online! Desigur, și aceste subiecte sunt importante, însă avem timp pentru ele în alte articole. 

Acum, ține cont de următoarele:

 • Este important să înțelegem faptul că orice joc de noroc am juca, trebuie să ne asumăm responsabilitatea de la început. În caz contrar, putem destul de repede trece în categoria celor dependenți de jocuri de noroc.
 • Dependența de jocuri de noroc nu afectează jucătorul doar pe plan financiar. Așa cum am sus și mai sus, ea conduce și la anumite probleme sociale. Multe persoane care văd în jocuri de noroc dependența ajung să aibă probleme în familie, la locul de muncă, de relaționare etc.
 • Jocurile de noroc sunt distractive și trebuie privite ca sursă de divertisment. Cum avem un program de mers la sală și un anumit abonament, așa trebuie să procedăm și în cazul jocurilor. Disciplina este cheia pentru a evita o evenduală adicție jocuri de noroc.
 • Pentru a se promova jocul de distracție, nu jocul ca sursă de venit, cazinourile au început să pună accentul pe jocul responsabil. Mai exact, fiecare cazino online are propriile măsuri și sfaturi pentru jucătorii săi. Astfel, îi ajuta pe aceștia să țină sub control impulsul de a paria. 

Cred că subiectul merită toată atenția ta, nu? În cele ce urmează vom vorbi mai pe larg despre el, despre ce înseamnă și cum ajungem dependenți de păcănele. De asemenea, vom vedea cum putem afla dacă suntem dependenți și, dacă da, ce măsuri putem lua. Citește în continuare și află cum scapi de dependența de jocuri de noroc!

Dependența de păcănele: ce este și care sunt cauzele ei?

Offline sau online, păcănelele sunt o excelentă sursă de divertisment. Indiferent de tipul lor, clasice, cu fructe, cu șeptari, noi etc., acestea oferă adrenalină, o experiență aparte și, pentru mulți jucători, câștiguri mari. 

Cei ce joacă păcănele gratis, cum sunt majoritatea celor ce accesează Joc Păcănele, sunt destul de departe de conceptul de dependență de jocuri de noroc. Asta pentru că nu investesc bani. Totuși, și aceștia pot avea probleme dacă sunt prea prinși în activitate, alocă prea mult timp acesteia și uită de alte activități importante. Așadar, este și în interesul lor să cunoască simptomele dependenței de jocuri de noroc și măsurile pe care le pot lua dacă se confruntă cu ea.

Ce este dependența de păcănele? 

În cei mai simpli termeni, dependența de păcănele este o problemă de natură medicală ce apare atunci când jucătorul alocă prea mulți bani, mai mulți decât își permite, și prea mult timp jocurilor de acest gen. Cel ce ajunge dependent de păcănele:

 • Fie are nevoie de bani și vede în jocurile de păcănele o cale rapidă și simplă prin care poate să-i obțină;
 • Fie dorește să experimenteze mai mult din senzația oferită de aceste jocuri de noroc, din adrenalina pe care păcănelele o oferă.

Putem vorbi de dependență de păcănele atunci când jucătorul uită că scopul principal al jocului este distracția. De asemenea, vorbim de dependență și atunci când pentru el distracția nu mai are limite, iar jocul în sine îl face să nu mai îndeplinească corect activitățile de zi cu zi.

Care sunt principalele cauze ale acestei dependențe?

Principalele cauze pentru dependența de păcănele sunt nevoia de bani și nevoia de adrenalină. Cea mai des întâlnită și cea mai periculoasă este prima cauză, cea care vizează jocul pe bani reali. Mulți jucători aleg să parieze sume foarte mari și chiar apelează la împrumuturi în ideea că, jucând, se vor îmbogăți. Uitând că jocul de păcănele înseamnă de fapt distracție, ajung să experimenteze diferite probleme financiare care, la rândul lor, generează probleme sociale de netrecut cu vederea.

De exemplu, multe cupluri în care există un parior înverșunat ajung să se destrame tocmai din cauza dependenței acestuia. Tot această problemă poate cauza neplăceri la locul de muncă, chiar concedieri în cazul în care cel dependent nu-și respectă programul sau nu-și îndeplinește corect task-urile. Așadar, dependența de aparate poate avea un impact mult mai mare decât ți-ai imaginat.

Dependența de păcănele: cum o depistezi?

Dacă ai citit până aici, următoarea întrebare care apare este: cum aflu dacă sunt sau nu dependent de păcănele? Este important să știi că majoritatea dependenților de jocuri de noroc nu recunosc că au o problemă. Astfel, sarcina de a recunoaște existența de dependență de păcănele este destul de grea. Îți cere să fii sincer cu tine și, de asemenea, cu cei din jurul tău. 

Un dependent de păcănele:

 • ascunde celor apropiați lui faptul că joacă jocuri de noroc sau vorbește prea puțin despre această activitate;
 • oricât ar încerca, nu poate să reziste foarte mult timp fără să viziteze un cazino fizic sau online;
 • continuă să parieze chiar și atunci când nu își mai permite, apelând chiar la împrumuturi;
 • este mai anxios și chiar poate să sufere de depresie, prezența gândurilor negative fiind ușor de observat în cazul lui;
 • poate avea probleme de sănătate, îndeosebi din cauza lipsa odihnei (scădere în greutate, paloare);
 • este mai irascibil, fapt pentru care este posibil să se certe des cu cei apropiați lui (pentru că neagă existența unei probleme).

În cazul în care simptomele de mai sus îți sunt cunoscute, acceptă faptul că păcănelele, din sursă de divertisment, s-au transformat în sursă generatoare de probleme. Și caută ajutor! 

Dependența de păcănele: cum o învingi?

Am spus mai sus de ajutor în caz de dependență de păcănele. Acesta trebuie să vină în primul rând de la noi înșine. Trebuie să luptăm cu impulsul de a paria peste limitele stabilite, oricât de frumos ar fi jocul ales. Și oricât de mari ar fi câștigurile care pot fi obținute! De aceea, primul pas este stabilirea unor limite, de bani și/sau de timp. 

Sfat

În cazul jocului gratis, problema este timpul. Așadar, sarcina de a trata dependența revine jucătorului, care trebuie să învețe să-și gestioneze corect timpul. Pentru a face acest lucru poate apela la cei apropiați, la familie și prieteni.

În cazul jocului pe bani reali, cazinourile online (prin joc responsabil) ne oferă măsuri pentru stabilirea acestor limite absolut necesare. De exemplu, multe dintre ele ne permit să stabilim limite la depuneri sau la pierderi. Astfel, vom fi opriți automat în momentul în care nu putem ține în frâu pasiunea. Altă măsură, extrem de populară, dar drastică, este autoexcluderea. Prin aceasta, jucătorul are contul blocat pentru o anumită perioadă de timp, aleasă de el.

Sfat

Tot cazinourile online ne pun la dispoziție teste de evaluare gratis. Un test pentru dependență de păcănele cuprinde de obicei o serie de întrebări la care trebuie să răspundem cu da sau nu. Realizarea testului nu cere mult timp, astfel că în nici 10 minute putem avea o idee mai clară despre modul nostru de joc.

În cazul în care constatăm, în urma realizării testului pentru dependență jocuri de noroc, un rezultat pozitiv, putem cere ajutor de specialitate. Există multe organizații care oferă sfaturi și tratamente gratuite pentru orice dependent de jocuri de noroc. Și totul fără să fie necesar ca cel care se confruntă cu dependența să-și dezvăluie identitatea! Aceste organizații sunt, de obicei, recomandate de cazinourile online. Deci, poți cere oricând mai multe informații reprezentanților cazinoului în care joci de obicei. 

Concluzii

În concluzie, nu jocurile sunt responsabile pentru dependența de păcănele, ci noi, cei care alegem să nu le mai vedem adevăratul scop, cel de divertisment. Așadar, dacă ești la început și vrei să-ți deschizi un cont, la NetBet casino de exemplu, nu trebuie să te oprești din drum. Atât timp cât joci responsabil, cu limite de bani și de timp, va fi bine.  

Încă un lucru! Chiar dacă ești la început sau ba, citește cu atenție secțiunea de Joc Responsabil de pe site-ul cazinoului online pe care îl alegi. Apoi, vezi că fiecare cazino are un test pentru dependența de jocuri de noroc, pe care poți să-l faci oricând simți nevoia de o evaluare. Noi îți recomandăm să îl faci periodic. Joacă responsabil și bucură-te de noi și noi aventuri!