cum să câștigi la loto

Cum să câștigi la loto?

  aprilie 11, 2022

Loteria este un joc de noroc popular, așa că vor fi, pe internet îndeosebi, multe informații referitoare la cum să câștigi la loto. Spre deosebire de pariurile sportive sau de poker, unde jucătorul poate influența într-o oarecare măsură jocul, la loterie e mai greu să atragi atenția zeiței Fortuna. 

Bine, poți să te ajuți de listele cu numere calde și reci, disponibile și la loto 6/49 România, dar și la loteriile internaționale. Totuși, rezultatele vor fi la noroc mereu. Deci are sens să te întrebi dacă poți face ceva anume pentru a câștiga la loto sau ba? Vedem în cele ce urmează. 

Cum să câștigi la loto: informații generale

Dacă în trecut românii jucau mai mult la Loteria Română, acum ei au început să se îndrepte și spre loteriile internaționale. Deci întrebarea cum să câștigi la loto are pe deplin sens, în acest context! Poți da lovitura la loteriile din alte țări mai des ca la cea națională, în special la loteriile keno. Asta pentru că cele din urmă, cum e Keno Polonia de exemplu, pot avea loc de mai multe ori pe săptămână sau chiar în fiecare zi.

Este clar că strategiile nu-ți pot asigura câștigul la loterie, dar te pot ajuta cu siguranță. Totuși, un sfat esențial de care trebuie să ții cont este: pariază cu sumele pe care ți le permiți. Nu întinde coarda, cu gândul că vei fi victorios.

Extragerile loto, după cum știi, sunt jocuri în care bile pe care sunt inscripționate numere sunt amestecate bine și dintre ele vor fi scoase la întâmplare câteva. Tipul loteriei e cel care decide câte bile. Când numerele extrase apar pe biletul tău, vei câștiga un premiu în bani. Depinde atât de categoria de joc, cât și de cotele la pariuri loto online, cât de valoroase sunt premiile.

Cum funcționează un joc loto?

Pentru a învăța cum să câștigi la loto organizat de Loteria Română sau la cele internaționale, e important să știi care este mecanismul de funcționare al jocului. Deci și la 6/49 și la loto Grecia sau jocurile Kino 20/70 etapele jocului se desfășoară în același mod.

 • Așa cum menționaserăm mai sus, pentru extragerile fizice se folosesc bile adevărate cu numere pe ele. 
 • Se introduc într-o urnă și de acolo vor fi extrase atâtea câte sunt trecute în numele loteriei. De pildă, la loto 6/49 vor fi extrase 6 bile din cele 49.
 • Scopul tău ca participant cu un bilet este să nimerești măcar câteva din numerele care au fost extrase. 
 • Cu cât marchezi mai multe numere corecte, cu atât mai mare este câștigul tău.

Chiar și tipul de loterie te poate ajuta să-ți faci o strategie care să te ajute să câștigi la loto. Șansele sunt, cum am zis mai sus, mai mari la versiunile din alte țări, cum sunt cele tip Keno și Kino. La clasicul 6/49 poți aștepta ani buni norocul. Ba chiar poate să nu vină niciodată, dată fiind gama enorm de mare de combinații posibile. 

Cum să câștigi la loto: sfaturi utile

Cum să câștigi la loto folosindu-te de strategii? Urmează să-ți dăm câteva sfaturi. Dar, din nou, ține cont de faptul că loteria rămâne un joc ce ține total de noroc!

 • Joacă frecvent. Ca să câștigi la loto trebuie mai întâi să participi. La fiecare extragere folosește măcar un bilet. Dar ai grijă să nu depășești bugetul de distracție!
 • Folosește des aceleași numere. Ce câștigi cu 2 numere loto sau mai multe depinde de tipul de joc, de ce includ categoriile de câștig și de cote. Este un sfat bun dacă joci maximum 2 sau 3 variante per extragere.
 • Evită numerele consecutive. Nu este mai probabil să câștigi cu 1, 2, 3, 4 și 5, de exemplu. Șansele sunt la fel de mici sau chiar mai mici decât la orice altă combinație de 5 numere.
 • Evită alegerea numerelor dintr-un singur interval. Adică nu folosi doar numere din intervalul 10-20, de pildă. Încearcă să diversifici numerele marcate de pe bilet. Statistic vorbind, foarte rar se întâmplă să fie extrase 3 sau mai multe numere dintr-o anumită decadă.
 • Alege și numere mari. Mulți oameni consideră că poți învăța cum să câștigi la loto prin selectarea numerelor importante pentru tine, adică ziua de naștere sau o altă dată, de pildă. Caută și numere mai mari, deoarece printre numerele frecvente se află des și cele mai mari de 31.

Cum câștigi la loterii clasice?

Ești interesat să înțelegi cum să câștigi la loto clasic? Vom lua mai jos drept exemplu loto 5/40 care face parte din jocurile Loteriei Române încă din 1995. La jocul acesta alegi 5 numere din totalul de 40 pentru a plasa un bilet simplu. La joc sunt extrase 5 numere principale și unul suplimentar din numerele rămase.

Citește și articolul despre cum se joacă la Joker! Este un alt tip de loterie românească, din ce în ce mai jucat. Poate aduce câștiguri foarte bune. 

Extragerile la loto 5/40 au loc joia și duminica la ora 18:30, la fel ca și celelalte loterii românești. Poți urmări extragerea live pe postul de televiziune România TV. Ca să participi, cumperi un bilet pe care îl joci simplu (alegi 5 numere) sau folosind o variantă combinată sau o schemă redusă. Îl depui cel târziu la ora 16:00 în ziua extragerii.

Exemplu – cum să câștigi la loto 5/40

Cât câștigi cu 3 numere la loto 5 din 40 sau mai multe depinde de fondul de premiere al ediției respective. Premiul cel mare pornește de la câteva mii de euro și poate ajunge la câteva sute de mii de euro. 

Există mai multe categorii de câștig la loto 5/40. Iată care sunt ele!

 • Categoria 1 – când identifici cele 5 numere extrase. Vei primi câștigul maxim pe această variantă, în funcție de fondul disponibil la extragerea la care participi. 
 • Categoria 2 – când nimerești 4 numere principale și numărul secundar. Cât câștigi la loto cu 4 numere depinde tot de fondul de câștiguri al ediției la care participi.
 • Categoria 3 – când ghicești 3 numere principale plus cel secundar. Aici primești un câștig mai mic. Totuși, dacă la ultimele extrageri nu prea au fost câștigători, te poți alege și așa cu o sumă frumoasă. 

Răspunsul la întrebarea „cât câștigi cu 2 numere la loto 5 din 40?” este: nimic, din păcate. Trebuie să ghicești minim 3 numere și numărul suplimentar pentru a primi un premiu la categoria 3. Atenție! Alte loterii acordă câștiguri și la identificarea unuia sau a două numere. Așa că totul depinde de regulile jocului.

Cum să câștig la loto cu variante de bilete?

Pentru a explora cum să câștigi la loto trebuie să știi câte ceva despre variantele de bilete pe care le poți plasa. Vorbim despre biletele simple și cele combinate, în cazul loteriilor clasice aducându-se în discuție și biletele cu scheme reduse sau variantele combinate compuse.

 • Biletele simple presupun un număr fix de alegeri, cele ce dau și numele loteriei. De exemplu, la 5/40 se pun 5 numere. La loteriile online vor fi acceptate maximum 5 – 8 numere pe un bilet simplu.
 • Biletele combinate implică marcarea mai multor numere din cele disponibile spre extragere. Ele vor acoperi toate combinațiile care pot fi realizate din respectivele numere.
 • Schemele reduse predefinite sunt specifice loteriei clasice, precum loto 6/49 sau 5/40. Permit alegerea mai multor numere decât cele extrase și gruparea lor în variante predefinite.

Cum câștigi la loto online cu strategii populare?

Dacă preferi să afli cum să câștigi la loto online, atunci poți aplica diverse strategii menite a-ți mări șansele la câștig. Iată câteva opțiuni!

 1. Martingale – este o schemă folosită la pariuri pe loterie sau sportive. Strategia este destul de simplă. Implică dublarea mizei după fiecare pariu pe care l-ai pierdut. După ce câștigi, pornești din nou cu pariul minim, care de obicei este de 1 RON, la casele de pariuri online ca Netbet sau Superbet.
 2. Fibonacci – se bazează pe șirul lui Fibonacci în calcularea mizei. Se pretează loteriilor cu cote între 3 și 4. Mizele necâștigătoare vor arăta așa: 2, 2, 4, 6, 10, 16 etc., până câștigi.
 3. Probabilități matematice – reprezintă un grup de strategii care iau în considerare numerele de pe bile.
 • Printre ele se află strategia numerelor mari sau a celor mici. Aici împarți toate numerele în două jumătăți și alegi să pui pe bilet numere doar dintr-o singură jumătate.
 • O altă strategie care te învață cum să câștigi la loto folosind numerele este cea a numerelor pare și impare. Când pariezi pe 6 numere, 3 dintre ele vor fi pare și 3 impare.
 • Alții preferă strategia numerelor care ies des sau rar. Adică pun pe bilet doar numere frecvente, respectiv numere care au ieșit rar.

Cum să câștigi la loto – alte sfaturi

În afara strategiilor sau variantelor de pariere, ce mai poți învăța despre cum să câștigi la loto? Aceste aspecte pot contribui la succesul extragerii numerelor norocoase:

 • Atenție la cote – la loteriile online, cotele pot diferi de la o casă de pariuri la alta. Chiar și o diferență de 0,50 pentru același joc poate duce la câștiguri valoroase. Dacă pariem la un joc cu cota 12 la Netbet și la unul cu cota 12,50 la Superbet, la un pariu câștigător de 10 RON câștigi în plus dacă ai ales Superbet.
 • Joacă realist – alege bilete realiste, cu câștiguri constante și mai mici. Adică evită să te avânți spre jackpot cu un singur bilet, deoarece șansele nu sunt în favoarea ta, statistic vorbind. Nu ai cum să câștigi la loto Italia Keno 10e cu mize de câte 2 RON sperând că vei lua cota maximă. Poate suna excelent, dar realitatea nu prea este de partea ta.
 • Alternează varianta jucată – pune și bilete simple, dar nu uita de cele combinate, care-ți pot aduce câștiguri mai sigure și mai mici.
 • Verifică mereu statisticile cu rezultate anterioare – așa îți faci o idee privitor la numerele fierbinți și cele reci, pe care le folosesc pariorii pentru a crea statistici favorabile câștigurilor.

Concluzie

Dacă tot ai învățat câte ceva despre cum să câștigi la loto clasic și online, pune în practică informațiile și plasează un bilet. Pe net lucrurile sunt simplu de urmărit, iar casele de pariuri cu secțiune de Loto Online au mereu oferte de nerefuzat. Ele reprezintă varianta mai sigură și comodă atunci când nu dorești să cauți sau când știi că nu ai acces rapid la o agenție. Distracție plăcută!