citate despre noroc

Cele mai tari citate despre noroc

  august 17, 2022

Autor: Gabriel

Actualizat: 19 mai 2023

În acest articol îți vom prezenta câteva citate despre noroc care te vor face să vezi acest fenomen din unghiuri diferite. Am putea spune că citatele sunt ca niște definiții, care, de această dată, se învârt în jurul termenului de „noroc”. 

Norocul în citate este exprimat în moduri cât mai diverse. Asta pentru că oamenii au de cele mai multe ori viziuni și experiențe diferite din acest punct de vedere. De aceea, și noi am format diferite categorii prin care vom putea clasifica citatele, cum ar fi: cele despre norocul în viață, cele amuzante, citate cunoscute, dar și câteva despre jocurile de noroc. Nici nu se putea altfel! Și dacă tot suntem aici, poți încerca după aceea un top păcănele cu delfini ca să te distrezi cum trebuie. Sunt jocuri gratis, deci n-ai nicio grijă!

Citate despre noroc și viață

În prima categorie de citate despre noroc sunt cele despre noroc și viață. Fiecare om în viață vine cu norocul lui, fie că muncește pentru el sau nu. Aici intervin perspectivele diferite pe care le avem cu toții. Iar citatele care vor urma exemplifică perfect ideea de a-ți crea singur norocul, chiar și în momentele în care crezi că ai pierdut.

„Viața este un joc de noroc.”

Acest prim citat din seria de citate despre noroc denotă faptul că niciodată nu putem fi siguri de ce se va întâmpla în viitor. Câteodată pierdem, iar alteori câștigăm. Ceea ce contează este să reușim să fim optimiști și ambițioși chiar și în momentele cele mai grele. De asemenea, trebuie să știm cum să ne facem singuri norocul, să evoluăm.

„Nici celui bolnav nu-i foloseşte un pat de aur, nici celui fără minte un noroc deosebit.”

Al doilea de pe lista cu citate despre noroc face referire la faptul că trebuie să știi să profiți de situație. Degeaba vei avea noroc dacă nu vei ști să profiți de oportunitatea care ți se dă. De aceea, trebuie să fim atenți la evenimentele din viața noastră, să le analizăm și să gândim cum putem acționa în cel mai eficient mod.

Citate celebre despre noroc

Mereu vor fi câteva citate despre noroc mai populare, mai des întâlnite de către întreaga lume. Acestea au o însemnătate familiară pentru mai multe persoane. Totuși, nu strică să facem o recapitulare asupra înțelesului lor. Hai să vedem despre ce e vorba!

„Norocul fericiţilor are un sfârşit.”

Pe lista cu citate despre noroc mai cunoscute își face apariția „Norocul fericiţilor are un sfârşit.”, un citat nu foarte optimist. Cu toate acestea, putem spune că este o reprezentare bună a vieții și a ciclului prin care toți oamenii trec. Momentele bune nu vor dura la nesfârșit, cum nici momentele grele nu o vor face. Trecând prin ambele, vom reuși să ne dezvoltăm ca oameni și să ne maturizăm.

„Fiecare îşi făureşte singur norocul.”

Cum am menționat și mai devreme în celelalte citate despre noroc, fiecare om deține controlul asupra vieții lui. Așa că, tot tu va fi cel care își va face norocul prin efortul pe care îl depui în viață. Bineînțeles, aceasta este o viziune, dar mai există și partea opusă care crede că norocul vine de la o anumită divinitate. 

Citate amuzante despre noroc

Printre aceste citate despre noroc se află câteva care vin cu o notă amuzantă, puțin ieșite din comun față de majoritatea citatelor mai serioase. Deși am zis că citatele pot lua forma unor definiții (de aici și forma lor serioasă), există și citate care te vor face să zâmbești. Nu numai din cauza adevărului exprimat, cât și prin modul în care au fost interpretate. Hai să vedem câteva!

„Norocul e ţiparul din heleşteul proştilor”

Primul din această categorie cu citate despre noroc hilare ne face să înțelegem că norocul se duce de multe ori la persoanele care se așteaptă cel mai puțin. Persoanele care nu au făcut ceva anume pentru a fi răsplătite. Tocmai de aceea poate părea că viața nu e mereu dreaptă. Dar, cu răbdare și perseverență, vom avea cu toții parte de noroc.

„Prost să fii, noroc să ai.”

Următorul din seria de citate despre noroc amuzante este foarte cunoscut și utilizat de o mulțime de oameni. Din nou, la fel ca citatul de mai sus, spune că sunt norocoși fix oamenii care nu ar trebui să fie. Cei care pare că nu au făcut nimic să merite un asemenea noroc.

Putem spune că citatul exprimă o oarecare indignare față de oamenii nu tocmai talentați, dar norocoși. În același timp exprimă și puțină resemnare, afirmând că norocul va fi și de partea celorlalți odată și odată.

Citate despre jocuri de noroc

Următoarea mare categorie de citate despre noroc le include pe cele care fac referire la jocuri. Mai exact, la jocurile de noroc, cum sunt și cele de pe site-ul nostru Joc Păcănele. O asemenea categorie nu putea să lipsească de aici, deci hai să vedem ce exemple de citate avem!

„În lupta dintre noroc şi ghinion, pariază pe ghinion.”

În aceste citate despre noroc și jocuri de noroc se vorbește despre lupta dintre bine și rău, dintre noroc și ghinion. Tu va trebui să faci o alegere, să pariezi fix ca la păcănele, să zicem. Numai că citatul prezentat ia o întorsătură mai pesimistă. Acesta zice să pariem pe ghinion, pe varianta mai puțin probabilă, deoarece norocul nu îl întâlnim atât de des. 

„Ghinionul vieţii. Să-ţi intri-n mână, la jocurile de noroc.”

Ultimul din această categorie de citate despre noroc compară jocurile de noroc cu ghinionul vieții tale. În special, dacă vei ajunge să fii experimentat la aceste jocuri. Citatul denotă că vei avea mai multe pierderi decât câștiguri și noroc. De aceea și noi recomandăm să joci responsabil și să nu întreci măsura în această privința. Ba chiar poți citi la noi câteva articole de la diferite cazinouri despre jocul responsabil. Un exemplu ar fi joc responsabil NetBet

Concluzii

În acest articol am enumerat mai multe citate despre noroc care sperăm că îți vor da de gândit. Cum am zis și la început, există mai multe perspective, dar toate sunt valabile pentru că se potrivesc diferitor tipuri de oameni. Mai mult, există o mulțime de citate despre noroc în viață nedescoperite. Tu ce citate mai știi?

Autor