autoexcludere jocuri de noroc

Autoexcludere jocuri de noroc – cum procedezi?

  decembrie 28, 2023

Ești un pasionat al păcănelelor și al pariurilor sportive, dar simți că nu mai poți controla timpul și resursele financiare alocate acestor activități? O autoexcludere jocuri de noroc este modalitatea principală (și cea mai eficientă) prin care poți lua o pauză de la această formă de divertisment. 

În cele ce urmează vom aborda mai în detaliu acest subiect și vom încerca să-ți prezentăm un ghid complet de autoexcludere. Unul care să-ți fie de folos atunci când simți că dependența bate la ușă! Nu uita că pe site-ul nostru, Joc Păcănele, găsești mai multe exemple ale unor organizații care oferă sprijin în această problemă. Asta atât în țară, cât și în străinătate. Îți lăsăm aici pagina noastră de joc responsabil, unde poți găsi mai multe informații.

Ce trebuie să știi despre auto-excludere la jocuri de noroc?

Probabil te-ai întrebat de mai multe ori ce înseamnă o autoexcludere jocuri de noroc. Ei bine, deși pare complicat, răspunsul este unul destul de simplu. Auto-excluderea, cunoscută și sub termenul de „excludere voluntară”, este procesul prin care unui jucător îi este interzis să acceseze și, implicit, să utilizeze serviciile unui cazinou online.

De ce mai este numită și „excludere voluntară”? Pentru că fiecare jucător este împuternicit, prin lege, să aleagă opțiunea de a se retrage în orice moment din sfera jocurilor de noroc și a pariurilor sportive.

Te întrebi dacă autoexcluderea este o opțiune folositoare pentru jucători? Un răspuns sigur și corect nu există. Cert este faptul că reprezintă un prim pas important în stoparea unor activități care-ți mănâncă atât timpul personal, cât și resursele financiare. Și aici, bineînțeles, ne referim la tot ceea ce înseamnă jocuri de noroc. Hai să vedem, totuși, ce înseamnă limitări și autoexcludere în cadrul unui cazinou. 

Limitări și autoexcludere jocuri de noroc

De ce este nevoie de o categorie de autoexcludere jocuri de noroc în cadrul fiecărui cazinou online? Ei bine, pentru că vedem din ce în ce mai des oameni care devin dependenți de păcănele și de pariuri sportive. Sloturile, deși inventate ca o formă de divertisment, au ajuns să fie considerate de jucători o sursă rapidă de îmbogățire. 

Marile cazinouri, văzând că oamenii ajung să fie dependenți de jocurile de noroc, au încercat să prevină acest lucru prin crearea unui îndemn la joc responsabil. Prin urmare, putem observa cu marii operatori au pagini special dedicate celor care se află în pragul dependenței. Exemple ar fi Joc Responsabil NetBet sau Joc Responsabil Betano.

Pe lângă toate acestea, cazinourile pun la dispoziția jucătorilor și o serie de limitări. Acest tip de autocontrol poate fi realizat prin stabilirea de limite monetare sau limite de timp. Fiecare dintre aceste 2 granițe poate fi stabilită de jucător la începutul sesiunii de joc. Sesiunea poate fi zilnică, săptămânală sau lunară. 

Ce înseamnă acest lucru? Ei, bine, înaintea începerii unei noi sesiuni de joc, jucătorul are posibilitatea să aleagă singur ce sumă maximă vrea să joace. Așadar, va alege suma pe care și-o permite să o piardă. Urmează ca păcăneaua la care se joacă să-l avertizeze atunci când limita a fost atinsă. 

La fel se întâmplă și în cazul limitei de timp. Dacă un jucător simte că pierde prea multă vreme la jocurile de noroc, își poate seta o limită de timp. Poate să fie pe zi, săptămână sau lună – timp în care se poate distra la păcănele. Sistemul de joc va emite o atenționare la atingerea acestei limite. Acum, că am depășit subiectul „limitări”, hai să vedem ce presupune și un ghid complet de autoexcludere.

Care sunt pașii pentru efectuarea unei autoexcluderi?

Ai încercat vreodată să efectuezi o autoexcludere jocuri de noroc, dar nu ai știut de unde s-o faci? Dacă da, în cele ce urmează îți vom prezenta o serie de pași care te vor ajuta în îndeplinirea procesului. 

Cum te autoexcluzi?

 • Te conectezi la contul tău de jucător;
 • Cauți opțiunea de autoexcludere (cel mai probabil, aceasta se află în secțiunea de Joc Responsabil);
 • Citești cu mare grijă informațiile prezentate acolo;
 • Optezi pentru autoexcludere, alegi perioada de timp și confirmi solicitarea;
 • La unele cazinouri, va trebui să vorbești cu echipa de asistență pentru activarea opțiunii;
 • Aștepți confirmarea operatorului.

Ce se întâmplă după autoexcludere?

 • Contul va fi închis/blocat;
 • Nu vei mai putea deschide un cont nou la același cazinou;
 • Ești eliminat din baza de date și nu vei mai primi mesaje promoționale;
 • După expirarea perioadei de autoexcludere, cazinoul te va integra din nou în baza de date;
 • Nu vei putea anula autoexcluderea înainte ca timpul selectat să treacă;
 • Toți banii rămași în cont, în momentul autoexcluderii, îți vor fi înapoiați de cazinou.

Despre auto-excludere jocuri de noroc este de reținut faptul că poți efectua operațiunea:

 • pe o perioadă de timp temporară, de 3, 6, 12 luni, sau 
 • pe o perioadă de timp permanentă.

Totuși, în situația în care nu știi dacă ai o adicție pentru jocurile de noroc, citește articolul nostru despre dependența de păcănele. Aici vei găsi răspunsurile la toate întrebările tale.

Concluzii

Am ajuns la final! Sperăm că ai putut înțelege mai bine ce reprezintă o autoexcludere jocuri de noroc și cum o poți efectua. De asemenea, credem că acum știi cum să te folosești și de limitări (bani și timp). Nu uita că păcănelele și pariurile sportive sunt doar forme de divertisment, așa că, dacă vrei să joci, fă-o responsabil! Mult noroc!