Autor: Gabriel

Actualizat: 3 mai 2023

Linii de plată la păcănele

De ce te-ar interesa să afli mai multe despre linii de plată la păcănele și cum te pot ajuta ele? În orice cazino online sau la jocuri demo dai peste liniile de plată disponibile. Trebuie să le înveți, mai mult sau mai puțin, dacă vrei să stăpânești bine jocul și să obții profit. Cu informațiile de mai jos îți poate fi mai ușor să construiești strategii jocuri ca la aparate pentru câștiguri garantate.

Linii de plată la păcănele: ce trebuie să știi

Când spunem linii de plată la păcănele ne referim la acele elemente esențiale oricărui joc de acest fel, care determină câștiguri. Ele nu se văd pe platforma jocului, dar îți este util să cunoști poziția lor. Pentru că, atunci când rotești, vezi ce șanse ai la jocuri cu role, după ce simbolurile încep să se oprească din învârtit.

Linii de plată aparate: ce sunt?

Care este definiția unor linii de plată la păcănele? Pe scurt, payline aparate, așa cum mai sunt ele cunoscute, sunt niște trasee invizibile. Ele desemnează unde trebuie să se afle simbolurile de același fel pe role, pentru a duce la câștig.

Există multe tipuri de linii de plată aparate cu diverse forme. Totul a pornit de la acea linie simplă de pe mijloc, specifică primelor aparate cu fructe din cazinouri fizice. La acele jocuri, obiectivul jucătorului era să obțină simboluri de fructe pe întreaga linie.

Combinațiile câștigătoare nu sunt altceva decât simboluri aliniate pe respectivele “dungi invizibile”. Un alt lucru de care să ții cont atunci când alegi jocurile, pe lângă numărul de linii, este rata de plată. Avem un ghid special pentru RTP sloturi, care te va învăța ce este acesta, cum să-l alegi și să joci în funcție de el.

În jocurile actuale, aceste linii de plată la păcănele nu mai sunt, neapărat, drepte, putând avea diverse forme. Unele sunt pe diagonală, altele sunt în zig-zag sau neregulate. Mai ales la păcănele multiline, unde varietatea este elementul cheie.

Payline păcănele: ce tipuri de jocuri găsești?

Printre cele mai importante importante elemente ale oricărui joc se află numărul de linii de plată la păcănele. El variază foarte mult de la un joc la altul. De regulă, numărul de linii de plată aparate este specificat în instrucțiunile jocului. Sau, dacă este ceva special în categoria sa, chiar în numele jocului.

Dacă, în unele cazuri, există o singură linie de plată, precum la Master Joker, la alte jocuri întâlnești mai multe opțiuni. Se poate ajunge și până la câteva mii de direc’ii de plată la păcănele. Cele mai des întâlnite sunt, totuși, cele pe care le enumerăm în cele ce urmează:

 • Păcănele cu 5 linii de plată – De exemplu Dragon Hot Hold & Spin și Lightning Joker;
 • Păcănele 20 linii de câștig – Jocuri cu linii multiple populare sunt Leprechaun goes Wild și Ghostbusters Level Up;
 • Păcănele cu 25 direcții de plată – Printre cele mai jucate păcănele cu multe linii de plată se află Fortunes of Egypt și Jack Hammer;
 • Jocuri cu 30 paylines – Ca Age of the Gods: Ruler of the Seas și Warlords: Crystals of Power;
 • Păcănele 40 linii – Exemple interesante sunt Age of the Gods: Mighty Midas Slot și Flaming Hot;
 • Jocuri cu peste 81 linii – Câștigurile se fac nu doar de la stânga la dreapta, ci și cu ajutorul simbolurilor adiacente, sau în mai multe direcții. Dăm drept exemplu 81 Ways, Fate of Fortune;
 • Jocuri cu 243 linii – Popularul Immortal Romance de la Microgaming, dar și altele. Aici vei găsi și structuri mai neobișnuite, care să facă loc tuturor direcțiilor de plată.

Indiferent că îți plac păcănele clasice sau cu tot felul de animații ori efecte speciale, se găsește ceva pe gustul tău, cu siguranță. Trebuie doar să cauți puțin prin listele noastre sau online!

Păcănele multiline sau clasice?

Se poate face o scurtă diferențiere între linii de plată la păcănele clasice sau multiline. Care sunt deosebirile dintre cele două tipuri? Hai să aflăm împreună!

Jocurile clasice sunt cele care se inspiră foarte mult din experiența cu păcănele cu multe linii de plată fizice. Există un număr mai mic de linii care duc la câștiguri și vor lipsi, de cele mai multe ori, bonusurile suplimentare sau funcțiile speciale. Adesea, ele atrag prin jackpoturile generoase.

La păcănele multiline se găsesc mult mai multe linii de câștig, comparativ cu cele clasice. De regulă, un joc ca la aparate multiline are peste 25 linii de câștig, iar maximul ajunge la câteva mii. Există bonusuri, simboluri Wild, Scatter, rotiri gratuite, Gamble, moduri colapsabile și tot felul de alte speciale. Însă, cer pariuri mai mari pentru șansa unui câștig pe măsură.

Rămâne la latitudinea ta să alegi ce tip de joc preferi și care linii de câștig la păcănele îți surâd mai mult. Noi îți recomandăm să joci ce îți face plăcere!

Linii de plată la păcănele: sfaturi

Mai vrei câteva informații despre linii de plată la păcănele înainte să începi să joci? Pentru practicarea unui joc responsabil și distractiv, ia în considerare următoarele:

 • Decide bugetul pe care dorești să îl joci la aparate înainte de a te apuca să pariezi pe bani reali.
 • Stabilește o limită a timpului petrecut la jocurile cu payline păcănele. E bine să știi dinainte cât timp vei petrece la jocuri pentru că poți calcula mai bine cum pariezi și ce jocuri încerci.
 • Joacă, mai întâi, pe mize mici, pe cat mai multe linii.
 • Unele jocuri acordă doar linii de la stânga la dreapta, iar altele contorizează orice direcție.
 • Când alegi să pariezi doar pe unele linii de plată (payline păcănele), numai combinațiile câștigătoare de pe liniile respective se contorizează.

Concluzii

Acum că știi mai multe despre linii de plată la păcănele, credem că poți efectua pariuri demo sau pe bani reali cu succes. Iar, pentru a afla mai multe despre păcănele online, te invităm să navighezi prin articolele noastre pe această temă. 

Autor