...
ce înseamnă phishing

Ce înseamnă phishing?

  august 24, 2023

Autor: Andra

Actualizat: 21 august 2023

Suntem destul de siguri că ai auzit până acum de atâtea cazuri în care conturi, parole și date au fost furate. Poate chiar ție ți s-a întâmplat să-ți fie furat e-mail-ul, contul de Facebook sau altele. Este totuși un lucru bun că unele site-uri sau instanțe de date folosesc autentificarea în doi pași. 

Ei bine, furtul de date se poate întâmpla foarte ușor și în cazul conturilor de pe site-urile cazinourilor. Cum, poate te întrebi? În acest articol vom discuta cu lux de amănunte cum, de ce și când se poate întâmpla acest lucru. Urmărește până la capăt această pagină ca să afli ce înseamnă phishing!

Pentru a discuta mai precis despre securizarea unui cont cel mai bine este să-ți faci unul. Noi ți-am pregătit un articol despre creare cont cazino unde ai toate informațiile despre înregistrare. Este destul de simplu, dar trebuie să ai în vedere mai mulți factori importanți. Haide acum să ne întoarcem la phishing online!

Mai multe despre phishing online

Acum că ai înțeles că phishing-ul este o formă de furt de date, haide să vedem detalii despre acesta! Trebuie să știi, în primul rând, că phishing-ul este de două feluri. Acestea două le vom prezenta mai jos, ca să înțelegi mai bine:

 • Smishing – Această modalitate de furt de identitate online este destul de răspândită și constă în atac cibernetic. Astfel, se folosesc programe de tip keylogger sau malware pentru a fi preluate datele contului. Se introduc programe pe calculator via internet, spre exemplu, iar acestea citesc datele referitoare la carduri, conturi, cărți de identitate, numere de telefon etc. 
 • Vishing – Acest termen vine din expresia de Phishing vocal. Se referă la modalitatea de ademenire a victimelor prin mesaje/e-mail/sms/telefon. Astfel, atacatorii conving victimele să intre pe linkuri/documente cu malware. În așa fel ei obțin datele fără consimțământ și pot fura, la fel ca mai sus, carduri, conturi etc.

Ca să înțelegem ce înseamnă phishing, vom prezenta un scurt exemplu. Unul dintre cele mai populare metode de furt de date este metoda prin e-mail. Acolo vei primi un mesaj prin care se presupune că ai câștigat un premiu. Pentru revendicarea premiului ori va trebui să completezi cu anumite date, ori să intri într-un cont. În cel mai rău caz, vei primi din start un virus care îți va fura datele.

Învață că banii și siguranța contului tău sunt foarte importante în ceea ce privește modul de joc. Știm că vrei să te distrezi, dar cel mai bine este să fii cumpătat și atent. Uite aici niște sfaturi pentru un joc responsabil chiar pe Joc Păcănele care te-ar putea ajuta pe viitor!

Cum ne protejăm de phishing?

Acum că ai înțeles câteva amănunte despre ce înseamnă phishing este momentul să înveți să te protejezi. Vom discuta acum despre metodele de protejare atunci când deja suspectezi ceva phishy. Uite aici câteva metode alese de noi pentru ca tu să eviți orice tentativă:

 • Nu furniza date personale despre carduri, despre conturi etc. pe mesaje/ e-mail/ telefonic.
 • Evită să accesezi linkuri din surse necunoscute sau care se dau drept oficiale. Verifică întotdeauna integritatea mesajului.
 • Amintește-ți că un operator de jocuri de noroc nu te va forța niciodată să faci o tranzacție pe loc.
 • Încearcă să nu comunici prea mult pe rețelele sociale despre datele tale sau despre câștiguri, jocuri etc.
 • Cel mai bine ascultă-ți intuiția, iar dacă te îndoiești de veridicitatea unui apel/ mesaj mai bine îl închizi/ ștergi.

Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile noastre pe care le-am considerat mai importante. Trebuie să te documentezi cât mai mult despre phishing online pentru a înțelege gravitatea problemei. În continuare vom discuta despre ceea ce ar trebui să faci când întâmpini așa situație.

Ce măsuri trebuie să luăm pentru protecția datelor?

Sunt câteva măsuri pe care le putem lua pentru a preveni o situație nefericită cu phishing-ul. Iată-le listate mai jos:

 • Verifică adresele de mail, numerele de telefon și restul de date de pe rețelele de comunicare ale presupusului atacator. Dacă acestea nu corespund cu datele oficiale ale operatorului, elimină-le instant.
 • Dacă ai dubii, nu ezita să comunici problema ta la sursele de contact ale site-ului. Așa și cazinoul poate afla de problemă și anunța restul de posibile victime.
 • Folosește programe anti-virus sau addon-uri care pot detecta malware sau mesaje phishy.

Un operator care are mare grijă de utilizatorii săi este cazino Superbet. Acesta are și un ghid despre phishing chiar la el pe site. Te asigură că genul acesta de situații este ușor de evitat și-ți oferă date explicite despre posibilele probleme. De altfel, cazinoul pune la dispoziția jucătorilor multiple metode de contact pentru a ușura procesul de informare.

Cum poți să-ți securizezi contul online?

Acum că ai învățat ce înseamnă phishing, haide să vedem cum poți să-ți protejezi contul! Am întocmit o listă de metode destul de simple, dar eficiente pentru a te proteja de posibile probleme:

 • Încearcă să folosești parole cât mai complicate și mai unice.
 • Nu-ți folosi numele de utilizator ca parolă.
 • Evită să folosești date personale în parolă (nume, data de naștere etc.)
 • Folosește un password manager, care este un program ce-ți creează parole unice și greu de descifrat.

Odată ce ai înțeles cum să te protejezi, poți să începi să te și joci. Noi îți recomandăm să încerci rust gambling, asta dacă tot ai învățat ceva nou astăzi. Pe Joc Păcănele ai articole despre absolut toate opțiunile de gambling, așa că simte-te liber să le descoperi!

Concluzii

Atacurile cibernetice și furtul de date sunt subiecte extrem de comune în zilele noastre. Pentru a ne asigura siguranța trebuie să fim din ce în ce mai precauți și atenți la activitatea pe internet. Astfel, este un lucru foarte bun să învățăm ce înseamnă phishing și multe alte forme frauduloase de prelucrare a datelor. De ce? Pentru că banii noștri contează, cât și datele, conturile și parolele. 

Trăim într-o lume în care internetul este principalul motor de căutare și informare. Deci, noi ne afișăm pe internet zilnic, devenind astfel ținte pentru persoanele cu intenții nu prea bune. Învață cum să te păzești!

Autor
Andra

Editor