auditori de cazinouri

Ce sunt auditorii de cazinouri?

  octombrie 16, 2023

Chiar dacă vorbim despre jucători cu experiență sau nu, tot pot apărea întrebări precum „Ce sunt acești auditori de cazinouri?” sau „Cum știu că joc în siguranță la un cazino?”. Este complet normal și te înțelegem. Tocmai de aceea, astăzi suntem aici pentru a-ți oferi toate detaliile despre acest subiect. În acest fel, nu vei mai avea probleme în a găsi un răspuns atunci când dai de o întrebare ca cele de mai sus. 

Știm că subiectul nu este abordat destul de des, deci informațiile nu sunt destul de cunoscute. Dar după ce citești acest articol, nu numai că vei deține tu informația necesară, dar o vei putea distribui și mai departe. Iar dacă tot ești aici pe site, poți arunca un ochi și la articolul despre cazinouri licențiate în România.

Ce testează un auditor de cazinou?

Ca auditori de cazinouri, aceștia trebuie să se asigure că totul merge cum trebuie la un cazino, adică totul este corect. Aici vorbim despre datele pe care le împărtășești cu operatorii, până la generarea numerelor aleatorii (RNG). Bineînțeles, nu vrem să mergem la un cazino și să ne fie frică să ne oferim datele personale. În primul rând, nici nu ar trebui să le oferi dacă ți se pare că ceva este suspicios. Tocmai de aceea, înainte de a te îndrepta către oricare cazino din România sau din afară, ar trebui să verifici de mai multe ori înainte, să aibă o licență a unui auditor de cazino. 

ATENȚIE

Dacă un operator a primit licența din partea unui auditor de cazino, cum că acel site ar fi unul sigur, atunci ar trebui să vezi un logo din partea agenției de testare de jocuri.

În cea mai mare parte această industrie este destul de sigură, pentru că au loc teste  destul de des. Acești auditori de cazinouri urmăresc să vadă dacă operatorii mențin în siguranță datele oferite de jucători, dacă jocurile lor folosesc algoritmul de numere aleatorii sau dacă plățile sunt corecte, în funcție de RTP-ul jocurilor. Citește la noi și despre cazinouri online care plătesc, pentru că s-ar putea să te intereseze. 

Ce agenții testare jocuri de noroc există?

Există mai mulți auditori de cazinouri pe piață, dar puțini sunt cei care sunt cu adevărat cunoscuți și în care poți avea încredere 100%. În cele ce urmează, noi am cules informații despre cei mai relevanți auditori și le vom împărtăși cu tine. Vorbim  pe rând despre fiecare în parte, pentru a avea o idee clară despre cum stau treburile. De asemenea, vom menționa și care sunt cei mai populari în România și care operează mai mult în alte țări. Dacă ești gata pentru o serie de noi detalii, atunci citește în continuare!

Auditori de cazinouri online – ONJN

Primul de pe lista cu acești mari auditori de cazinouri despre care vom vorbi este ONJN. Mai exact, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc este o agenție despre care cu siguranță ai mai auzit până acum, dacă ai dat câteva click-uri pe site-urile cu păcănele și pariuri sportive. Fără să vrei este posibil să fi văzut sigla lor. Acest oficiu este subordonat Guvernului Român și a fost înființat în anul 2013. În principiu, ONJN emite licențe pentru operatorii locali, dar se mai ocupă și de:

  • monitorizarea jocurilor de noroc online;
  • susținerea jocului responsabil;
  • protecția jucătorilor și în special a celor sub 18 ani;
  • luarea unor măsuri în privința activităților ilegale, precum fraudele, furturile de identitate și spălarea de bani;
  • impunerea operatorilor să aibă site-uri scrise în limba română, pentru a înțelege toate informațiile de pe site;
  • impunerea operatorilor de a oferi posibilitatea utilizatorilor de a face tranzacții în lei românești.
ȘTIAI CĂ

Dacă intri pe site-ul ONJN vei găsi atât lista albă, cât și lista neagră, așa cum s-ar spune, a cazinourilor din România care au obținut sau nu licența.

Auditori de cazinouri – eCOGRA

Alt nume din seria de auditori de cazinouri este eCOGRA. Deși mai puțin cunoscut decât ONJN, este posibil să fi auzit și de acesta într-o oarecare măsură. eCOGRA vine de la eCommerce Online Gaming Regulation and Assurance și este o instituție independentă fondată în Londra, în anul 2003. Acesta auditor poate oferi două licențe principale:

  • eCOGRA Safe and Fair Seal;
  • eCOGRA Certified Software Seal.

Această instituție se bazează pe jocurile corecte, plățile rapide, serviciile responsabile și protecția jucătorilor online. În ziua de astăzi, peste 600 de cazinouri online și companii dezvoltatoare de software au avut parte de serviciile acestei agenții de testare. Dar în cazul în care vei găsi anumite nereguli în timpul jocurilor pe site-urile de jocuri de noroc care au fost aprobate de eCOGRA, agenția poate oferi un serviciu de mediere a contestațiilor, oferind și un avocat specializat în domeniu.

iTechLabs – un alt auditor de cazinou

Printre acești auditori de cazinouri îi avem și pe cei de la iTechLabs. Acesta are experiență pe piață de mai bine de 10 ani și este mai exact un laborator de testare, certificat după standardele ISO. iTechLabs a testat până în momentul de față toate tipurile de jocuri de noroc de pe mai multe platforme. Ba chiar au colaborat și cu dezvoltatori de jocuri de noroc cum sunt IGT sau NetEnt. 

Auditori de cazinouri – GLI

Ultimul pe lista noastră cu auditori de cazinouri este GLI. Deși mai puțin recunoscut de către jucători, această agenție este una diversificată, în care lucrează specialiști din mai multe domenii. Asta pentru o acuratețe mai bună a informațiilor furnizate. Această companie care a inițiat serviciile de testare independente se specializează în testare, certificare, dar și consultanță, audit, auditori de securitate etc.

Concluzii

Acum că ai aflat cele mai importante detalii despre auditori de cazinouri, vei putea lua o decizie imediat atunci când vrei să joci la un nou cazino. Doar faci o mică cercetare să vezi dacă are vreo licență și din partea cui e și cam asta e tot. Te sfătuim să ai grijă de fiecare dată și să joci responsabil!