jocuri pacanele online

Simboluri folosite la jocuri pacanele online

Cu toții suntem obișnuiți să vedem simbolurile 777, de fructe, ași, Q, K sau potcoave în jocurile de pacanele. În ciuda faptului că jocurile noi aduc simboluri mult mai animate și mai sincronizate la momentul actual, mulți dintre jucători preferă în continuare pacanelele clasice cu simbolurile standard 777, căpșuni, cireșe, lămâi etc. Care e secretul acestor simboluri?

Istoria simbolurilor la jocuri pacanele online de la origine

Ideea de bază la jocurile de pacanele a fost integrarea de mai multe role/rulete de noroc într-un aparat. Înainte de apariția pacanelelor existau rulete la care trebuia să se nimerească un anumit simbol. Aceste simboluri erau de multe ori cele de la jocurile de cărți.

Nu este de mirare astfel că acestea au fost incluse și în cazul primelor jocuri de pacanele. Multe jocuri de pacanele online încă folosesc simbolurile de 10, as, J, Q și K. Motivul este simplu: jucătorii sunt obișnuiți cu acestea și le recunosc intuitiv. În același timp, aceste simboluri duc la asocierea din prima a jocurilor de pacanele cu jocurile de noroc și cele de casino.

Primul aparat de jocuri pacanele, inventat de Charles Fey în 1895, folosea drept simboluri cele din cărțile de joc, potcoave și un clopoțel. Potcoavele și clopoțelul au fost dintotdeauna asociate cu norocul și veștile bune și sunt și azi întâlnite în multe cazinouri, dar și pe multe decorațiuni pentru casă, jucării, accesorii și chiar haine.

Dacă vorbim de momentul de început al pacanelelor, locul central este ocupat însă de norocosul 7. Cifra 7 este considerată norocoasă în cele mai multe dintre culturile și religiile din lume, așa că integrarea ei în jocuri este de la sine înțeleasă.

Odată cu creșterea popularității jocurilor au crescut și cererea și posibilitățile de joc. Astfel, nu la mare distanță de primul aparat a apărut și unul care oferea drept premiu gumă de mestecat cu aroma fructelor care generau câștigul. Așa au apărut așadar și simbolurile de fructe. În aceeași perioadă a apărut și simbolul BAR, acesta fiind derivat din logo-ul companiei de gumă de mestecat Bell-Fruit.

Dezvoltarea jocurilor electronice și apoi a celor online au dus la apariția simbolurilor wild, scatter și altor elemente speciale. În momentul de față găsim la jocuri pacanele online simboluri dintre cele mai diverse, de la staruri rock și vedete și până la mașini de lux, obiecte de sport, personaje din seriale și animații, orice poate fi asociat cu divertismentul. Acum totul este despre îmbinarea câștigului cu distracția.

Există două mari tabere între jucătorii de pacanele. Este vorba în primul rând de tabăra celor care rămân fideli simbolurilor clasice integrate de obicei și în jocuri simple, cu un număr mai mic de role și linii de plată. Simbolurile norocoase se dovedesc aici chiar foarte profitabile, întrucât controlul pe liniile de plată mai reduse este mai mare. Un joc cu simboluri clasice poate aduce astfel câștiguri mici mai frecvente.

Apoi, cealaltă tabără este reprezentată de cei care preferă simboluri noi, actualizate și cât mai animate atunci când joacă jocuri pacanele online. Cu număr mai mare de linii de plată, simboluri wild, scatter și runde bonus, acestea cresc riscul și adrenalina și aduc câștiguri proporționale.

Fiecare tip de joc de pacanele are farmecul său, iar gusturile nu se discută. Cert este că pe Joc Pacanele păstrăm mereu un echilibru între tabere, oferind opțiuni atât de pacanele clasice, cât și de pacanele noi cu speciale! Tu în ce tabără ești? Intră în pagina de pacanele gratis și găsește-ți jocul preferat!