reguli canasta online

Reguli Canasta: cum se joacă Canasta online?

1 oct. 2021
5/5 - 1 voturi

În secțiunea de reguli Canasta online vei găsi cele mai importante informații pentru a juca. Dacă le știi și le stăpânești, atunci e mult mai ușor să te distrezi! Astăzi vorbim despre unul din jocurile de societate cu cărți spre care sunt atrași numeroși români și nu numai. Îl mai găsești și pe unele site-uri, dacă vrei să joci online, de plăcere.

Din acest articol vei afla care este setul de reguli Canasta online pe care trebuie să îl respecți când joci. Iar dacă nu ești fanul numărul 1 al acestui joc de cărți, învață cum joci bridge din alt articol disponibil pe site-ul nostru, Joc Păcănele.

Reguli Canasta online: scurt istoric

Jocul cu reguli Canasta online, așa cum îl cunoaștem noi, a fost inventat în 1939 în Uruguay, de către Segundo Santos și Alberto Serrato. În anii 1940, jocul a cucerit America de Sud (Chile, Brazilia, Argentina, Peru), ajungând și în SUA.

Ce este Canasta, ca și tipologie? E vorba despre un joc de cărți din familia de jocuri rummy. Se crede că a fost dezvoltat din jocul 500 Rum. În prezent, există variații ale jocului în 2, 3, 5 sau 6 persoane. Cel mai des întâlnit este jocul Canasta reguli pentru patru jucători pe două echipe, cu două rânduri de cărți.

Sună bine până acum? Rămâi cu noi! În acest articol îți vom prezenta cum joci și alte aspecte. Dar, dacă ești interesat și de alte jocuri, precum cele de la cazino, avem ghiduri și pentru ele. Citește și descoperă cum se joacă Blackjack!

Cum se joacă Canasta?

Fie că e vorba despre reguli Canasta online sau clasic, jocul are aceleași setări de bază. Se poate juca cu două pachete de cărți, dar și cu piesele de remi. În al doilea caz, este posibil să auzi că jocul e menționat sub denumirea de Canasta remi. Noi vom vorbi despre versiunea pentru care ai nevoie de două pachete de cărți, cu Jokeri incluși.

Se amestecă bine toate cărțile, după care se începe jocul propriu-zis. Scopul este să scapi cât mai repede de cărțile pe care le ai în mână. Dacă la joc participă 4 persoane, se vor forma două echipe din jucătorii care stau față în față.

Reguli Canasta online: etapele de joc Canasta

 1. Dealerul va împărți câte 14 cărți fiecărui jucător, potrivit setului de reguli Canasta online. Îi acordă una în plus celui din dreapta sa. El va fi cel care pune primul o carte jos.
 2. Cărțile rămase se pun pe masă, după ce se mai întoarce una și se pune cu fața în sus. Sub ea se pune „Surpriza” formată dintr-un număr de cărți egal cu valoarea cărții întoarse.
 3. Primul jucător, cel cu 15 cărți, pune una jos, fără a trage o altă carte.
 4. Următorul jucător trage o carte din cele rămase pentru a face o etalare sau ridică „Surpriza” mai întâi. Doar dacă poate face o formație corectă din cel puțin 3 cărți, folosindu-se de cartea cu fața în sus și de cele din mână.
 5. Se pot face lipiri de cărți doar la etalările coechipierului. Adică, dacă el a pus 3 de 5 și tu ai 5, poți pune cărți cu valoarea 5 sau Wild-uri.

Canasta: cum se joacă etalarea?

Când vorbim despre reguli Canasta online, nu putem trece peste etalare. Adică pui jos cel puțin trei cărți de același rang. Știind că partenerul tău de joc are posibilitatea de a continua etalarea ta sau de a începe una nouă.

De obicei, primele etalări sunt simple, adică formate din cărți de același fel. Etalările făcute rămân pe masă până la finalul jocului.

Dacă ți se pare atracitv, atunci ai putea să încerci și alte jocuri similare. De exemplu, poți să descoperi setul de reguli la Domino și să-ți încerci mâna la el..

Canasta reguli cărți și punctaj

Conform listei de reguli Canasta online, unele cărți vor fi mai importante decât altele. Asta pentru că ele valorează puncte. Și nu acele puncte înscrise pe carte. Iată ce puncte primești la Canasta reguli cărți de joc:

 • 3 de culoare neagră, 4, 5, 6, 7 – 5 puncte fiecare
 • K, Q, J, 10, 9, 8 – 10 puncte
 • 2, As – 20 puncte
 • Joker – 50 puncte
 • 3 de inimă roșie și de romb – câte 100 puncte bonus
 • 2 și Jokerii – sunt cărți universale (Wild), care pot înlocui cărți de orice rang.

Câștigă echipa care ajunge prima la 5000 puncte la Canasta joc cu cărți. Plafonul de puncte necesare câștigării partidei poate fi ales de comun acord. Depinde cât de mult vreți să jucați. Se ține un tabel pe o foaie de hârtie, pentru ca punctajul să se calculeze mai ușor. La varianta de joc Canasta online gratis calculatorul se ocupă de asta, deci e mai simplu. Ca la un joc cu zaruri Yams online!

Reguli Canasta online – ce înseamnă Canasta?

Parte importantă a înțelegerii setului de reguli Canasta online este să deprinzi ce înseamnă o Canastă. Este o formațiune realizată din cel puțin 7 cărți de același rang. Pot exista până la 9 cărți de același rang într-una. De exemplu, o Canastă poate fi obținută prin alăturarea cărților de rang 8. Într-o astfel de alăturare pot exista până la 3 cărți universale (jokeri sau 2).

Canastele pot fi de mai multe tipuri. Iată care sunt acestea, potrivit listei de reguli Canasta:

 • Mixte – cu cărți naturale și universale (8 – 8 – Joker – Joker – 8 – 8 – 2)
 • Naturale sau pure (doar cu cărți de același rang)
 • Universale (2 – 2 – Joker – Joker – 2 – Joker – 2).

Reguli Canasta online: puncte suplimentare

Se mai pot obține puncte în concordanță cu setul de reguli Canasta online în următoarele circumstanțe:

 • Dacă termini jocul – 100 puncte
 • Dacă ai terminat jocul fără ca cineva să fi etalat în prealabil – 200 puncte
 • Dacă ai obținut 5 canaste în echipă și ați terminat jocul – 500 puncte
 • Dacă ai patru cărți de roșu în echipă – 500 puncte
 • Dacă ai 7 canaste pe echipă și terminați jocul – 1000 puncte.

Se scade din punctajul echipei valoarea cărților rămase în mână, dacă aceasta nu încheie partida.

Concluzie

Prin înțelegerea listei de reguli Canasta online te pregătești să joci alături de prieteni, fie pe internet, fie față în față. Jocul de societate poate face timpul să treacă mai ușor. Dacă dorești să afli mai multe despre tot felul de jocuri similare, începe cu articolul despre Whist online!