jocuri pacanele

Linii de plată fixe sau reglabile la jocuri pacanele?

Dincolo de distracție, una dintre principalele caracteristici la jocuri pacanele este varietatea mare a  posibilităților de câștig. Astfel, la jocuri pacanele poți avea parte de câștiguri maxime cu o sumă minimă pusă în joc, exceptând aici bonusurile și jackpoturile puse la dispoziție, caz în care câștigurile se ridică la sume de-a dreptul amețitoare. Dincolo de acestea însă, principalele modalități de câștig la jocuri pacanele țin de liniile de plată. Astfel, există jocuri care pun la dispoziție 10-15 linii de plată, precum și jocuri care ajung la 30 sau 40 de linii de plată. Prin urmare, putem spune că numărul liniilor de plată reprezintă din start un indicator al posibilităților de câștig la jocuri pacanele.

Ce sunt liniile de plată?

În principiu, liniile de plată diferă de la un joc la altul, iar ele sunt definite drept combinațiile de cifre sau simboluri de pe ecran, în funcție de care sunt acordate câștigurile. De asemenea, liniile de plată depind și de numărul de tamburi rotitori pe care le ai la jocuri pacanele. Astfel, jocurile clasice, te tip mai vechi, au trei tamburi, în vreme ce majoritatea jocurilor de tip slot actuale au câte cinci tamburi. Prin urmare, numărul tamburilor ne poate da din nou un indiciu asupra posibilităților minime de linii de plată. La jocuri pacanele, liniile de plată pot fi reprezentate de combinațiile de simboluri dispuse pe orizontală, pe verticală, în diagonală sau în zig-zag. Acesta este și motivul pentru care combinațiile câștigătoare pot fi multiple. De asemenea, liniile de plată pot fi fixe sau ajustabile.

Diferența dintre liniile de plată fixe și ajustabile

În cazul liniilor de plată fixe la jocuri pacanele, trebuie să menționezi de la început opțiunea pentru care vei face pariul. Spre exemplu, la liniile de plată fixe, atunci când mizezi pe o anumită linie de plată, pentru a câștiga trebuie să iasă obligatoriu simbolurile de pe aceasta. În caz contrar, pot ieși toate celelalte combinații posibile, dar dacă nu au ieșit cele de pe linia ta de plată, pariul este pierdut. În schimb, la liniile de plată ajustabile, poți câștiga indiferent de modul tău de pariere. Important este să iasă simbolurile pe care le-ai oprit inițial, în combinațiile dictate de aparat. Ca idee însă, la jocuri pacanele, câștigurile tale vor fi mult mai mari atunci când pariezi pe o linie de plată fixă, decât pe o linie de plată ajustabilă. Este ca și cum ai juca la loterie o variantă pe sistem redus, unde încerci să pariezi pe cât mai multe numere cu cât mai puțini bani, conștient că nu vei putea acoperi toate variantele câștigătoare, ci doar o parte dintre acestea. Mai există și jocurile online de tip clasic, în care liniile de plată sunt fixe, singurele modalități de pariere fiind pe orizontală sau pe verticală. Acestea oferă însă și câștiguri limitate față de jocurile cu linii ajustabile.

În ceea ce privește modul în care sunt date liniile de plată la jocuri pacanele, acestea sunt generate de calculator. Prin urmare, toate combinațiile de câștig sunt accesibile tuturor jucătorilor,  astfel încât fiecare să aibă șansa lui de câștig.