jocuri de societate adulți

Top jocuri de societate adulți

  februarie 1, 2023

Autor: Diana

Actualizat: 2 mai 2024

Când ne gândim la jocuri, ne gândim de cele mai multe ori la copii și la jocuri mai simple cum ar fi Război. Dar din cele mai vechi timpuri, jocurile nu au fost niciodată destinate strict copiilor. Așadar, în ziua de astăzi avem o mulțime de jocuri de societate adulți de toate felurile. Câteodată chiar putem spune că este extrem de dificil să alegi un joc pe care să-l încerci cu prietenii la cât de multe sunt. 

De aceea, ne-am adunat astăzi aici pentru a-ți spune care sunt cele mai bune și mai interesante jocuri de masă adulți la care vei putea apela atunci când intervine plictiseala sau ai chef de ceva distractiv. Iar dacă ești super pasionat de jocuri în general, atunci s-ar putea să te intereseze și articolul nostru despre istoria jocurilor de noroc. Dar până citești despre acest subiect, hai să continuăm cu topul nostru de jocuri de societate pt adulți!

Jocuri de societate pentru adulți

Varietatea de jocuri de societate adulți este foarte mare și de multe ori atât tu, cât și prietenii tăi e posibil să rămâneți confuzi în privința a ceea ce veți juca. Deși menirea jocurilor e să fie distractive, nu toate au puterea de a te ține captivat pe o perioadă mai lungă de timp. Și dacă nu le-ai mai încercat până atunci, nu ai de unde să știi dacă jocul respectiv va plăcea tuturor sau nu.

Din acest punct de vedere este greu să găsești mereu jocuri board games adulți amuzante și interesante. Dar asta nu înseamnă că noi nu te vom ajuta să-ți faci o părere, ba chiar un clasament al celor mai mișto jocuri. Fie că vrei jocuri de societate adulți online, care se joacă în 2 sau în mai multe persoane, care necesită mai multă mișcare sau doar concentrare, noi avem răspunsurile pregătite. Așa că citește în continuare pentru mai multe detalii! Apoi, dacă ești interesat, aruncă o privire și peste articolul nostru despre jocuri co-op! Îți recomandăm cele mai tari astfel de titluri, la care te poți distra alături de prietenii apropiați.

Tipuri de jocuri de societate pentru petreceri adulți

Cum de cele mai multe ori ne strângem să jucăm jocuri de societate adulți la petreceri sau cel puțin într-o atmosferă mai jovială, ne-am gândit că următoarele board games pe care ți le vom prezenta în câteva secunde ar fi perfecte. Deci, ce mai aștepți? Citește în continuare pentru a afla ce vei juca la următoarea ta petrecere!

Monopoly Classic

După cum îi spune și numele, acesta este un clasic în seria de jocuri de societate adulți, fiind unul dintre cele mai populare și mai bune jocuri de societate din istorie. Monopoly este conducătorul tuturor jocurilor de familie și, de asemenea, un joc destul de ieftin.

Scopul Monopoly este să achiziționezi, să vinzi și să tranzacționezi proprietățile care îți sunt prezentate pe tablă până când dobândești toate străzile disponibile, ducând adversarii la faliment. Vei face turul orașului București, căutând cele mai bune proprietăți imobiliare în lumea tranzacțiilor imobiliare. Vei investi în case și hoteluri și apoi vei vedea cum venitul tău crește!

Dacă ești în căutare de jocuri de societate adulți în 2, acesta poate fi opțiunea perfectă. Este un joc de strategie și se poate juca cu până la 8 persoane, ceea ce îl face o alternativă perfectă pentru a te bucura de el cu prietenii și familia.

Dacă te decizi să cumperi acest joc de societate, trebuie să știi că vine cu o tablă de înaltă calitate, un set de bilete de diferite nominalizări, case, hoteluri și bineînțeles, cu pachete cu informații specifice fiecărei proprietăți.

Dixit

Printre multele jocuri de societate adulți își face apariția și Dixit. Este un joc foarte captivant, în care fiecare jucător trebuie să spună o anumită frază enigmatică, pentru a-și da seama care este ilustrația indicată, deoarece numai una din cele cinci imagini este răspunsul corect.

În acest joc, pe rând, fiecare este povestitorul. El primește o singură carte, iar ceilalți jucători primesc șase cărți. Povestitorul trebuie să spună o frază sau un cuvânt care să fie relevant pentru imaginea pe care o are în mână, apoi fiecare jucător alege una din cărțile lui pentru a semăna cel mai mult cu ce spune povestitorul.

Apoi, toate cărțile sunt întoarse cu fața în sus și jucătorul trebuie să ghicească cartea respectivă pe care a avut-o povestitorul în mână. Dixit este joc deosebit de interesant, care-ți pune imaginația la contribuție și care îi face pe oameni să apeleze la latura lor poetică pentru a câștiga.

Catan

Catan este un joc de societate adulți ce prezintă un univers inspirat din istoria medievală. Tabla reprezintă o insulă plină de resurse naturale, iar tu ca jucător ești un colonist al acelui teritoriu. Ca reguli, jucătorii trebuie să facă față provocării de a stabili o primă așezare, exploatând resursele insulei, pentru a o transforma într-un sat și mai târziu, într-un oraș.

Este un joc care pune în balanță strategia și șansa, are o durată estimată de 75 de minute și poate fi jucat de 3 sau 4 persoane. Părerea generală a celor care au jucat Catan până acum este că jocul reprezintă unul dintre cele mai distractive și captivante jocuri de societate pe care le poți găsi pe piață.

A fost un joc care a luat naștere în Germania și de la crearea sa s-a vândut în peste 2 milioane de exemplare în întreaga lume, fiind o opțiune de distracție la îndemâna oricui, ceea ce îl poziționează ca fiind unul dintre jocurile preferate.

Mysterium

Mysterium este un joc de societate bazat pe cooperare, ce îmbină aspecte ale jocurilor mystery, cu crime și ale jocurilor de ghicit pe bază de cărți. Este asemănător jocurilor cu indicii și mistere precum Cluedo sau Escape Room.

În cadrul acestui joc, o persoană joacă rolul fantomei unui individ ucis care poate comunica cu ceilalți jucători doar printr-o serie de viziuni sub forma unor cărți ilustrate. Ceilalți jucători, care își asumă rolul de intermediari paranormali, trebuie să interpreteze cărțile respective pentru a identifica suspectul, locul și arma crimei.

Modul în care se joacă acest joc este destul de interesant, dar presupune faptul că, în cele din urmă, cu toții trebuie să ghicească (sau cel puțin jumătate plus unu din jucători), pentru ca fantoma să poată fi eliberată și să se bucure, în liniște, de viața de apoi. Este un joc de societate adulți chiar interesant, numai bun pentru niște seri mai liniștite.

Cards Against Humanity

Din acest top jocuri de societate adulți nu poate lipsi Cards Against Humanity! Este un joc de cărți ce combină clasicele cărți cu afirmații satirice, astfel ieșind cel mai bun joc de societate pentru petreceri.

Un board game complet neobișnuit, acesta este ideal pentru grupuri mari de până la 20 de jucători. Spre deosebire de alte jocuri, Cards Against Humanity nu este neapărat despre a câștiga. Este despre a te distra cât mai tare și a ieși puțin din zona de confort. Regulile sunt simple:

  • Alege cea mai amuzantă, ofensivă sau chiar ofensivă afirmație dintre cărțile pe care le primești;
  • Răspunzi celor mai îndrăznețe și tabu întrebări.

Poți considera Cards Against Humanity ca fiind un exercițiu de umor. Vei învăța să nu mai iei totul așa în serios mereu. Iar în cazul în care îl vei juca la o petrecere, cu siguranță va stârni o mulțime de râsete. Seriozitatea nu va avea ce căuta pe acolo. Ca să fii pregătit, citește înainte la noi Cards Against Humanity reguli!

Nume de cod: Duet

Topul nostru de jocuri de societate adulți este pe sfârșite. Îți aducem de această dată Nume de cod: Duet. Din nou, este un joc ce poate fi jucat chiar și numai în două persoane. Astfel, este perfect pentru mai multe ocazii. Această variantă modificată de Nume de Cod este ideală pentru cupluri sau colegi de apartament. Când te plictisești sau pur și simplu ai chef de distracție este un joc perfect. Asta atestă și distincția Golden Geek pentru cel mai bun joc de societate în doi primită în 2017.

Nume de cod: Duet păstrează mecanica jocului original – se dau indicii sub formă de cuvinte pentru a-și identifica agenții – însă de data asta jucătorii își vor da unul altuia indicii și au și o limită de timp.

În cadrul jocului original, Nume de cod, care poate fi jucat în mai mult de două persoane, două echipe concurează pentru a vedea care poate să contacteze prima pe toți agenții săi. Spymasterii dau indicii, care să ducă spre cât mai multe cărți de pe masă. Coechipierii trebuie să dezbată și să deducă ce au vrut să spună.

Apropo de jocuri de cărți în 2, uite aici câteva exemple care ar putea să alunge plictiseala!

Jocuri de societate adulți: Activity

Ultimul joc de pe lista noastră este Activity. Este un joc de societate plin de suspans, adrenalină, care te va capta imediat. Este un joc creativ şi de comunicare, având o combinaţie de elemente perfectă: mimă, descriere verbală și desen. Toate aceste elemente trebuie folosite pentru a ajuta partenerii de joc să ghicească anumite cuvinte sau expresii. Inițial totul pare floare la ureche. Pe parcurs vei descoperi că va trebui să-ți dai toată silința pentru a putea comunica cu partenerul cum trebuie.

În Activity totul se învârte în jurul unor expresii cât mai diverse și poate necunoscute până la momentul respectiv. Jucătorii individuali sau echipele vor trebui să încerce prin mimă, desen sau descriere verbală să ghicească diferite cuvinte sau expresii şi, astfel, să înainteze pe traseul jocului.

Activity este un joc foarte distractiv, care va face ca toată lumea să râdă cu lacrimi. Jucătorii îşi pot pune în evidenţă personalitatea, capacităţile artistice, fantezia, dar şi îndemânarea.

Concluzii

Dacă până acum ai mai încercat cel puțin unul din jocurile menționate mai sus, înseamnă că știi cum se desfășoară aceste jocuri de societate adulți de calitate. Așadar, acum că ai citit topul nostru și aflat alte nume care îți pot aduce distracție garantată, nu rata ocazia de a spune și prietenilor despre ele și de a le juca la următoarea ta petrecere! Sau dacă vrei să încerci ceva mai diferit, poți da o șansă și jocului de cărți Păcălici sau jocului Kings. Orice alegi, noi îți urăm distracție plăcută!

Autor