secretele functiei gamble la jocuri cu pacanele

Secretele funcţiei „Gamble” la jocuri cu pacanele

Jocurile cu pacanele au atras încă de la început atenţia amatorilor de adrenalină prin multitudinea de modalităţi prin care să ne suplimentăm câştigurile. Astfel, producătorii au ajuns la concluzia că jocurile ar fi mult mai atractive dacă nu ar lăsa norocul doar în voia celor trei sau cinci tamburi rotitori şi a simbolurilor înşirate pe acestea. Ca atare, ei au venit în permanenţă cu inovaţii, astfel încât să facă din aceste jocuri cu pacanele o atracţie aparte, care nu se compară cu nimic altceva. Aşa a apărut spre exemplu funcţia „Gamble” la jocuri cu pacanele, care îţi dă posibilitatea multiplicării câştigurilor deja obţinute, prin dublarea sumei atât cât te lasă inspiraţia sau norocul. Este un fel de „totul sau nimic”, un principiu clasic după care s-au dezvoltat jocurile de noroc în Vestul îndepărtat american şi, mai apoi, în cazinourile europene.

Istoricul funcţiei „Gamble” la jocuri cu pacanele

Dacă ar fi să facem o scurtă trecere în revistă a funcţiei „Gamble” la jocuri cu pacanele, am putea spune că aceasta a apărut încă de la introducerea primelor sloturi cu fructe şi cu şeptari. Premisa de bază de la care s-a pornit în această aventură a fost şansa oferită jucătorului de a-şi dubla câştigul sau de a pierde totul la o singură mână. În fapt, aceasta ar putea reprezenta o combinaţie fericită între jocuri cu pacanele şi jocurile de masă, în care aşteptarea şi distracţie din faţa tamburilor rotitori să o combinăm cu senzaţiile oferite la jocul de ruletă sau de Black Jack, unde ai şansa de a da marea lovitură la o singură mână norocoasă. Astfel, dacă primele jocuri cu pacanele aveau doar opţiunea Yes/No ca întrebare pentru dublarea câştigului, ulterior, aceasta a căpătat alte forme, prin care dublajul se realiza prin intuirea cărţilor mici/mari sau prin optarea pentru una din culorile cărţilor de joc – roşu/negru.

Cum funcţionează

Ca principiul de funcţionare, funcţia „Gamble” la jocuri cu pacanele oferă jucătorului şansa de a-şi dubla câştigul pe care deja l-a acumulat la o singură mână. În acest caz, şansele sunt practic de 50-50 la sută între a câştiga sau a pierde. Unele jocuri cu pacanele oferă posibilitatea dublării o singură dată a câştigului, în vreme ce altele merg pe un număr limitat de dublaje, la sfârşitul cărora se oferă chiar un premiu special drept bonus. Există însă şi reversul medaliei, astfel încât, în situaţia în care nu nimereşti simbolul apăsat dintre cărţile care se învârt pe ecran, pierzi tot.

Forma clasică cea mai întâlnită a funcţiei „Gamble” la jocuri cu pacanele este aceea de dublaj pe roşu sau negru, culori întâlnite atât la cărţile de joc, precum şi la ruletă. Astfel, atunci când, spre exemplu, obţinem la un joc de tip slot o pereche de cireşe sau de şeptari, calculatorul ne poate oferi posibilitatea de a dubla numărul de puncte, prin activarea funcţiei „Gamble”.

În final, trebuie spus că vorbim totuşi despre o opţiune şi nu despre o obligaţie, astfel încât jucătorul are posibilitatea de a colecta pur şi simplu câştigul în casă, fără a risca nimic.